Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Onze columnist Hugo Camps maakte Merckx en Van Looy mee en heeft nu een déjà vu: “Eddy en Rik zien zichzelf terug in Remco en Wout”

WielrennenRemco Evenepoel en Wout van Aert zijn de onbetwiste sterren van dit verhakkelde wielerjaar. Dat weet ook onze columnist Hugo Camps. “De generatiekloof is dicht. De generatie Van Aert/Evenepoel staat gebeiteld in de continuïteit van de generatie Van Looy/ Merckx.”

10 reacties

  • Frankie A S Goethals

    4 jaar geleden
    Ik denk dat hij zelfs nog Briek Schotte meemaakte. De vergelijking gaat totaal niet op. Rik en Eddy waren kampioenen in hun tijd, toen doping hoogtij vierde. Wees eerlijk iedereen nam het, ook Merckx werd geschorst. Remco en Wout kunnen in de moderne wielersport hoge ogen gooien. Zonder doping hopelijk, want opsporing van nieuwe producten gebeurt meestal slechts jaren later. Maar tot nu zijn ze clean én super!
  • rudi swinnen

    4 jaar geleden
    Mooi geschreven stuk van Hugo Camps , die de nieuwe Vlaamse wonderboys op zijn manier bewierookt . Voor heel de natie zijn deze 2 knapen de gedoodverfde opvolgers van onze eerdere wielericonen . Hopelijk voor hen ( en elke andere renner ) zonder tegenslagen . Dan zitten we voor minstens 10 jaar op het tipje van onze stoel
  • Sophia de smet

    4 jaar geleden
    Laat ons hopen dat ze jaren gespaard mogen blijven van blessures en ziektes.ieder op zijn favoriete terrein. Als Remco de giro wind hebben we een nieuwe nationale feestdag
  • Noel ryde

    4 jaar geleden
    Roger De Vlaeminck niet vergeten hé,wat die gewonnen heeft!!!
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Laten we de feiten bekijken men kan de beide generaties totaal niet met elkaar vergelijken, vroeger door de onwetendheid was doping een noodzaak omdat het er zonder niet ging om succes te hebben en nu is de wetenschap over het menselijk lichaam de drijfsfeer en heeft ze doping vervangen. Maar wat Wout en Remco op dit ogenblik laten zie is ongelooflijk. Bij Remco moeten we nog wachten op de derde week inspanning en bij Wout kijken of die Hollanders hem niet gaan opbranden door te knechten.