Premier Boris Johnson
Volledig scherm
Premier Boris Johnson © AFP

Premier Johnson bezorgd over "Verenigd" Koninkrijk

De Britse premier Johnson heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de eenheid van het Verenigd Koninkrijk. Alle delen van dat koninkrijk zouden er zwakker voor komen te staan als de unie zou worden opgezegd. "Het zou zo zonde zijn de macht en de magie van die unie kwijt te raken", aldus Johnson.

6 reacties

  • Stefanie Rombouts

    4 jaar geleden
    En met macht bedoelt hij de engelse macht want in een ander artikel wordt er uitgelegd dat hij de eerste minister van Schotland niet in het kabinetsberaad wilt. Het zou hem niet aanstaan dat ze zijn gelijke wilt. En dan verbaasd hij zich dat ze allebei willen vertrekken?
  • Jean Pierre Menten

    4 jaar geleden
    Die miserie hebben hij en zijn kompanen zelf gezocht. Nigel Farrage de felste tegenstander van de Europese Unie blijft nog steeds maandelijks zijn Europese wedde opstrijken. Wat een hypocrisie,!
  • Raymond Claes

    4 jaar geleden
    Wel Brexit maar geen splitsing van het VK?
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Als er één iemand is die zou moeten begrijpen waarom men uit een unie stapt is het wel Johnson. Is het dan nog niet bij hem opgekomen dat Schotland en Noord Ierland misschien liever ZELF beslissingen nemen ipv de Britse unie?
  • Jan Ooms

    4 jaar geleden
    Hoe ironisch. Eerst was Johnson zogenaamd helemaal voor rechten van individuele staten, maar nu dat Schotland en Noord Ierland willen vertrekken zingt hij een ander deuntje.