Sekswerker Coco is dertig en zit al tien jaar in het vak.
Volledig scherm
Sekswerker Coco is dertig en zit al tien jaar in het vak. © VTM Nieuws

Sekswerkers in de steek gelaten: “Wij moeten zelf zien wat we doen om risico’s te verkleinen”

CoronacrisisSekswerkers vragen dat de politiek eindelijk werk maakt van een wettelijk statuut. Ze hebben geen enkel financieel vangnet en moeten dus wel doorwerken. Corona of niet, klinkt het in VTM Nieuws. Bovendien vragen ze meer richtlijnen over hoe dat dan veilig kan, voor henzelf en voor hun klanten.

6 reacties

  • Sigrid Schellen

    4 jaar geleden
    Zelfstandige sekswerkers hebben net zoals alle andere zelfstandigen overbruggingsrecht wanneer zij ten gevolge van corona hun activiteiten moeten stopzetten. Ongeacht wat hun ‘statuut’ is. Er is dus wel degelijk een vangnet voor de officieel werkende sekswerkers!!
  • Karel Flanders

    4 jaar geleden
    Wegwerp lakens? In een tattoo studio moeten we heel de lederen zetel in plastiek wrappen en wegsmijten tussen de klanten, zelfs een gewone handdoek mag niet en ook de papieren rollen bescherming die we normaal gebruiken (zoals huisdokters) zijn niet genoeg volgens de corona regels voor tattoo studio's. Verschillende beroepen, verschillende regels blijkt maar weer eens.
  • Ian Vandenbossche

    4 jaar geleden
    Eerst beginnen met alle inkomsten aan te geven en eerlijk belastingen en sociale zekerheid te betalen, zoals wij werknemers, gepensioneerden, enz. Daarna spreken over steun, weliswaar enkel onder de vorm van een lening, terug te betalen wanneer de “gouden tijden” terug aanbreken.
  • raymond van der craen

    4 jaar geleden
    Wordt dat protocol gecontroleerd dan en moet de klant ook zijn naam achterlaten en telefoonnummer achterlaten?
  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Die zouden wij nu toch allemaal kunnen steunen he. Gewoon een stokje onder de riem steken is al meer dan genoeg. Doen, want van de regering moeten deze meiden toch niets verwachten. En dat is ook CULTUUR hoor.