Unia-directeur Patrick Charlier.
Volledig scherm
Unia-directeur Patrick Charlier. © photo_news

Unia trekt aan alarmbel over coronamaatregelen: “Ongerust over talloze afwijkingen van fundamentele rechten”

Unia trekt aan de alarmbel over de coronamaatregelen die de voorbije maanden werden genomen. Het Interfederaal Gelijkekansencentrum maakt zich zorgen over de "talloze afwijkingen van onze fundamentele rechten" en de "grote verwarring" rond de maatregelen die op de verschillende niveaus werden opgelegd of veranderd. Dat schrijft het in een open brief die ondertekend is door directeur Patrick Charlier en verantwoordelijke nationaal mensenrechteninstituut Marisa Fella.

38 reacties

  • Tony Raman

    4 jaar geleden
    Fundamentele rechten is een zaak.. maar als er bij een grote groep v.d. bevolking zelfs wereldwijd de kans bestaat dat er massa's sterfgevallen kunnen zijn dan vind ik het niet abnormaal om deze voor die reden bij te sturen of tijdelijk aan te passen.
  • Vloebergs Jan

    4 jaar geleden
    modelburgers die hun plicht uitvoeren t.o.v. de maatschappij, en anderen die het alleen over hun rechten hebben maar geen enkele plicht vervullen. Men kan hier blijven zaaniken over rechten maar al deze regels zijn van tijdelijke aard. In Brussel doen ze aan plichtsverzuim en zijn de politiekers verantwoordelijk voor op oplopende corona besmettingen, maar dat plichtsverzuim gaat veel verder men houd daar criminele bendes in stand die de maatschappij ontwrichten.
  • Freddy Van Groens

    4 jaar geleden
    Iedereen weet wel wat om kritiek te geven maar niemand kan een oplossing aangereikt die ook veilig is, als ik de verhuur wet zien zijn de eigenaar ook gediscrimineerd op grote schaal en niemand heeft daar comantaire op.
  • Richard Suy

    4 jaar geleden
    grondrechten, rechten rechten en nog eens rechten... Wat met de plichten ? Blijkbaar een woord dat niet meer telt. Waar eindigt mijn recht en begint mijn plicht ? Schaf gewoon heel dat geldverslindend orgaan af. Het kost veel geld, staat enkel ten dienste van een linksdenkend maatschappijbeeld en dient tot niks.
  • Patrick Van Verdegem

    4 jaar geleden
    Ik dacht niet dat Unia hier werd voor opgericht. Ze zijn er voor de gelijke kansen, niet om de wettelijkheid van deze of gene maatregel te gaan analyseren. Schoenmaker blijf bij je leest!