Linde Merckpoel.
Volledig scherm
Linde Merckpoel. © RV

Linde Merckpoel beleeft zwangerschap niet op roze wolk: “Het maakt me vaak radeloos, onzeker en droevig”

ShowbizzIn een openhartige Instagram-post geeft VRT-stem Linde Merckpoel (35) toe dat ze niet op een roze wolk zit tijdens de zwangerschap van haar eerste kindje. “Ik heb al serieus gevloekt, gehuild en gepanikeerd de laatste tijd. Er komt namelijk iets gigantisch op mij af wat ik niet kan inschatten, iets wat mij schrik aanjaagt en wat heel mijn leven finaal overhoop gaat halen”, schrijft ze. 

20 reacties

  • Staf Coppens

    4 jaar geleden
    Als een mens alles in orde heeft zal het wel iets vinden om zich zorgen over te maken, zo zijn we allemaal als mens.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Een leven met kinderen is anders dan een leven zonder. Niet rijker of net slechter. Ik heb 2 kinderen die ik doodgraag zie. Maar als ik merk hoe giftig de mensen zijn geworden, lees de reacties, dan houd ik mijn hart vast voor hun toekomst. Onverdraagzaamheid is overal, iedereen meent dat ie het warm water heeft uitgevonden, empathie bestaat niet meer, alles wordt meteen op de spits gedreven. Zoveel rottigheid, ik hoop dat ze het zich minder zullen aantrekken dan ik.
  • Severine Degreef

    4 jaar geleden
    Ik had dat gevoel toen ik voor het eerste mijn eerstgeborene in mijn armen hield: "Wat heb ik toch aangevangen? Ik kan dit niet!"... Ik heb hem dan plechtig beloofd om voor hem te zorgen tot hij tien jaar was, meer dacht ik niet aan te kunnen. Hij is nu twintig en ik zorg nog steeds voor hem. :-)
  • Sven Breugelmans

    4 jaar geleden
    Je maakt een nieuw wezen bij op een al overbevolkte planeet dat daar niet om gevraagd heeft. En je weet dat het leven waar je dat wezen zonder zijn of haar toestemming veroordeelt vol valkuilen en miserie zit, en dat je het niets kan garanderen. En spoiler alert: op het einde volgen meestal aftakeling en zeker en vast de dood. Ik zou me ook schuldig voelen als ik zo iets verschrikkelijks deed.
  • Marleen Vanbrabant

    4 jaar geleden
    Het komt wel over als één groot onnozel luxeprobleem. Als je kinderen wil, en er geen komen, dan hoef ik dit gezwets gewoon niet te lezen. Merkpoel wou graag zwanger worden, niemand heeft haar dit aangedaan. Ook graag begrip voor mijn boosheid voor dit luxegezwets. Denk eens aan alle ongewenst kinderlozen. Als Merkpoel geen kinderen kon krijgen, was dat haar grote verdriet geweest!!