Bart De Wever op het strand van Sint-Anneke.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart De Wever op het strand van Sint-Anneke. © Photo News

DE VAKANTIE VAN Bart De Wever. “Ik breng ongeluk aan diegenen die mij graag zien”

“2020 had het jaar van de Wiedergutmachung moeten worden op vakantievlak.” Maar de grote gezinsreis naar het Midden-Oosten viel in het water, net als de vervangvakantie naar Toscane. Voor de derde keer op rij: geen zomerverlof voor de Antwerpse N-VA-burgemeester Bart De Wever (49), die de muizenissen in zijn hoofd dan maar verjaagt achter een pot mosselen op zijn geliefde Sint-Anneke, en die voor het eerst bekent waar hij het meeste arbeidsvreugde beleeft: op de Meir of in de Wetstraat. “Ik zou mij deze zomer geen seconde hebben kunnen ontspannen. Een kapitein blijft op zijn schip zitten.”

39 reacties

  • Kirsten Devolder

    4 jaar geleden
    In het land der blinden is éénoog koning: De meest redelijke en intelligentste politicus van België.
  • RIET HEIRMAN

    4 jaar geleden
    respect voor de beste en meest oprechte politicus van het land, maar als ik hem was, zou ik de volgende veertien dagen met mijn gezin toch met vakantie gaan, dat ze het maar uitzoeken. In dit land is niets meer mogelijk, nieuwe verkiezingen en dan meer verantwoordelijkheden voor elke lidstaat afzonderlijk aub, alleen bepaalde 'land'gebonden taken nog samen doen, bv. defensie.
  • bruno draulans

    4 jaar geleden
    Het is niet n-va die het begrotingsgat maakte maar de andere partijen. Nv-a stapte op en de rest deed daarna maar alsof het geld aan de bomen groeit. Hij kan VB er bij nemen, zelfs met gedoogbeleid. Hij zal zien dat dit zal mee vallen. Van Grieken is ook niet zot, he? Die gaat dat niet verknoeien. De Block haar zsielpolitiek werkt ook voor geen meter.
  • Patrick Van Lersberghe

    4 jaar geleden
    Tja, als je je achterban opzweept met het vooruitzicht van een confederale staatsstructuur en daar geen medestanders voor hebt (wat op dat ogenblik al duidelijk was) dan sta je te kijk in je boxershort met of zonder luchtkarabijn.
  • Abdelmalik Malik

    4 jaar geleden
    Ik ben geen fan van de N-VA maar ik vind bart de wever eigenlijk toch wel een sympathieke kerel en ook een goede burgemeester