Broer en zus krijgen 20 maanden voor drie kilo speed in koelkast

© rr

De strafrechter in Turnhout heeft Davy V. uit Turnhout en zijn zus Martine V. beiden veroordeeld tot twintig maanden gevangenisstraf en 6.000 euro boete voor de handel in verdovende middelen. In de koelkast van Davy V. had de politie drie kilo speed gevonden.

ima

Martine V. en Davy V. hebben beiden al een gevuld strafregister. Op het moment dat Davy V. rond liep met een enkelband, bewandelde hij al opnieuw het criminele pad.

In de koelkast van zijn appartement vonden de speurders in augustus van vorig jaar maar liefst drie kilo speed. Davy V. betwistte de aanwezigheid niet. “Maar de zak met drugs werd de dag voor de huiszoeking door mijn zus in de ijskast gelegd”, beweerde hij. “Ze zou hem later komen ophalen.”

De zus ontkende dat met klem. “Ik heb niets te maken met die drie kilo speed”, beweerde ze. “Ik gebruikte zelf speed en ging die bij mijn broer ophalen.”

Het was een klant van Martine V. die de speurders tot bij de beklaagden bracht. Het duo werd schuldig bevonden aan de handel en het bezit van amfetamines tussen september 2015 en augustus 2016. De drugs en gsm-toestellen zijn verbeurd verklaard.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen