REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Trump overweegt ook Alibaba in de ban te doen

De Amerikaanse president Donald Trump overweegt het Chinese techbedrijf Alibaba in de Verenigde Staten te verbieden. Dat zei hij tijdens een persconferentie zaterdag op zijn golfclub in Bedminster.

22 reacties

  • Johan DE Schrijver

    4 jaar geleden
    Er zijn hier weer heel wat "specialisten" aan het woord. Al iemand inchina gewoond en gewerkt....ik wel.... 5 jaar... en ik kan jullie vertellen: De technologie parken ginder zijn van die aard dat silicon valley een babytje lijkt. En brol? Ook, maar vooral steengoeie ingenieurs die niet in bedrijven hoeven te werken die meteen winst moeten maken, maar door de overheid gesubsidieerde bedrijven die de onderzoekers de tijd geven om met het beste van het beste te komen.
  • paul van gele

    4 jaar geleden
    Veel industrieelen sluiten hier terecht hun bedrijven en gaan ginder in China of andere goedkope arbeidslanden verder doen.Daar werken de mensen 12 uren per dag en 6 op de 7 dagen.En de kinderen ook in de kleding industrie. De enige die er wat aan wil doen is Trump want hier hebben de politici een zitje in de raad van hun bestuur.
  • Filip Vanlaeken

    4 jaar geleden
    Natuurlijk komt er nog steeds veel brol uit China. Maar ondertussen ook top tech en net daarom neemt Trump maatregelen. Het gaat ook om spionage, militaire provocaties, ecologie, monopolies op grondstoffen en vooral : wisselkoersmanipulatie. Dit is geen eerlijke strijd. De EU is de speelbal van China en de VS, maar onze leiders beseffen dat niet eens.
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Veel van die "brol" vind je nergens anders. Hoe kan het dan namaak zijn? In mijn vorige auto was het dashboard kapot. Prijs: 1300 Euro! In heb voor 27 Euro verzending incluis, in China een toestel gekocht dat de gegevens op mijn voorruit projecteert zoals in vliegtuigen (heads up display). Ik heb met die auto zo nog jaren gereden. Zo'n dingen vind je hier niet. Ook slimme huishoudhulpjes. Je moet goed uitkijken. Ik koop er geen cosmetische producten.
  • Eddy Keulier

    4 jaar geleden
    Brol uit China. 20 jaar geleden misschien. Zowat alle top industries produceren hoge kwaliteits producten in China. Hoogst waarschijnlijk zijn de ‘brol uit China’ posters nu zelf op een China product aan het typen. En natuurlijk, gadget rommel maken ze overal.