Het Turkse boorschip Yavuz (archiefbeeld).
Volledig scherm
Het Turkse boorschip Yavuz (archiefbeeld). © AP

Turkije breidt gasexploraties in Middellandse Zee verder uit

Turkije heeft zondag aangekondigd dat het zijn zoektochten naar gasvelden in een betwist gebied in het oostelijk gedeelte van de Middellandse Zee gaat uitbreiden. De Europese Unie heeft het land aangemaand niet door te gaan met dat plan.

7 reacties

  • Benny Van den broeck

    4 jaar geleden
    We moeten niet vergeten dat 50% van de Cyprus Turkse staat is, en 50% van de Griekse staat is dus.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Trump zal Griekenland en de EU in deze niet steunen. Hij ziet liever een verdeeld Europa. Van Duitsland moeten ze ook al geen steun verwachten. Turkije is een vriend en oude oorlogspartner. Enkel de Fransen doen iets. Al de andere landen en de NATO wacht af tot heel de zaak tot oorlogsniveau zal escalleren. Europa is al jaren een slappe dweil gebleken waar Erdogan telkens handig gebruik van maakt.
  • Johan Billiet

    4 jaar geleden
    Erdogan weet dat de EU een kennel is met veel keffers die vooral bezig zijn zichzelf aan te blaffen, maar eigenlijk schoothondjes zijn..
  • Maarten anthonis

    4 jaar geleden
    Wat zal Erdogan zich hier van aan trekken, niets natuurlijk, hij lacht Europa vierkant uit , want hij weet dat ze hem veel te hard nodig hebben om de vluchtelingen tegen te houden, Europa is een vod geworden die niets te zeggen heeft.
  • Hurcan

    4 jaar geleden
    Wordt hoog tijd om "sultan" Erdogan buitenspel te zetten voor die de Middelandse Zee en het Midden-Oosten in brand zet