1.000 kilo cocaïne gevonden tussen ananassen.  © Openbaar Ministerie Rotterdam

Nederlandse douane onderschept twee ton coke die via Antwerpse haven passeerde

Antwerpen -

De Nederlandse douane heeft afgelopen weekend twee partijen cocaïne afkomstig uit Zuid-Amerika onderschept in de Rotterdamse haven. In beide gevallen werd de drugs, in totaal 2.100 kilogram, gevonden op een schip afkomstig uit de haven van Antwerpen.

Zondagmorgen werd een lading afkomstig uit Ecuador onderzocht. In de container, geladen met bananen, werd 1.100 kilogram cocaïne gevonden. De straatwaarde van de drugs wordt op zo’n 82 miljoen euro geschat. De container kwam zaterdag aan met een schip uit Antwerpen en was bestemd voor een bedrijf in Den Haag. “Het bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken”, laat het Nederlandse parket weten.

Ook zondagnacht werd een partij cocaïne onderschept, ditmaal van 1.000 kilogram. De drugs, eveneens gevonden op een schip uit de Antwerpse haven, zat verstopt in een container uit Costa Rica geladen met ananassen. De container was bestemd voor een bedrijf in Barendrecht, dat vermoedelijk ook niets met de smokkel te maken heeft.

De zaak wordt verder onderzocht. Het is nog niet duidelijk of er al arrestaties zijn uitgevoerd. In beide gevallen werd de drugs vernietigd.

De partij van 1.100 kilo cocaïne zat verstopt tussen bananen. © Openbaar Ministerie Rotterdam

 jtp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER