Dimitri Lemmens
Volledig scherm
PREMIUM
Dimitri Lemmens © Photonews

Jonge moordenaars. Dimitri (17) sloeg de moeder van zijn liefje zo hard dat hij er zelf misselijk van werd

In de nacht van 8 op 9 juli 2009 loopt bij de 101-centrale een paniekerig telefoontje binnen. "Mijn mama ligt dood in de zetel. Helemaal onder het bloed. Ik durf ons appartement niet meer in. Maar de tweeling (7) is nog binnen. En ik zag een man met een zwarte kap over zijn hoofd weglopen." Joy (15) wacht buiten op de eerste hulp. De verplegers die arriveren bij het flatgebouw in Leopoldsburg horen haar hysterisch tieren: "Als ik weet wie dit gedaan heeft!" Een slecht staaltje komedie, zo zal snel blijken. Erwin Verhoeven blikt voor de reeks ‘Jonge moordenaars’ terug op het beruchte proces uit 2012.

12 reacties

  • Kim Nannan

    3 jaar geleden
    Die haar dochter komt er wel gemakkelijk mee weg, efkes in een jeugdinstelling en dat was het.
  • Pierre Vaneylen

    3 jaar geleden
    Wat drugs met een "mens" kan doen. En weten daar er hier "toppolitici" rondlopen die drugs willen regulariseren! Kunr U de vraag sgtellen of deze politici nog voeling hebben met de realiteit.
  • Nick Caluwé

    3 jaar geleden
    Alles is te wijten aan ons gerecht. Lees:'Ik heb hulp gezocht. Bij het Comité Bijzondere Jeugdzorg. Bij de jeugdrechter. Maar ik heb zwarte sneeuw gezien. Ik vind dat men mij in de kou heeft laten staan. Hij leefde minstens twee van zijn drie opgelegde voorwaarden niet na. En toch werd hij niet opnieuw opgepakt.' Had democratie deze gek opgepakt en geplaatst, dan had moord niet gepleegd kunnen worden. levenslang=maar 30jaar=gek jonger dan 47vrij + hof en jury doen 2 jaar van maximum, WAAROM?
  • Lilly Maarten

    3 jaar geleden
    johan commère : waar haal je dat ? Opgezocht ? Waar staat dat ? Hij werd veroordeelt tot 28 jaar en als hij vervroegde vrijstelling màg vragen moet hij ze ook nog verdienen. Er is nog géén aanvraag gebeurd. En het is ook totaal niet zeker dat hij na 28 jaar wel vrijkomt.
  • Tamsin Andersen

    3 jaar geleden
    Onze strafwet had al jaren geleden herschreven moeten worden. Vanaf de jaren zestig werd er veel door de vingers gezien,dat heette toen “vrijheid”. Intussen weten we nu dat de meesten hun vrijheid niet aankunnen, ze weten dat ze steeds nieuwe kansen krijgen en altijd verzachtende omstandigheden kunnen inroepen. Het niet naleven van regels en wetten moet hard bestraft worden of het gaat nog meer bergafwaarts met onze samenleving. De rechten van de slachtoffers primeren, niet die van de daders.