Direct naar artikelinhoud
Muziek

Van Billie Eilish tot Bob Dylan: de 53 liedjes die Obama door 2020 helpen

Barack ObamaBeeld EPA

Naar welke muziek luistert een voormalig president? Volgens de muzieklijst die Barack Obama elk jaar deelt, blijkt dat een eclectische verzameling te zijn met muzikale artiesten gaande van Rihanna tot Bob Marley.

In 2020, een jaar dat met wereldwijde bosbranden, een hittegolf en een ongeziene pandemie blijft verbazen, zorgt voormalig president Barack Obama voor houvast. Zoals elke zomer deelt hij op sociale media een playlist van de nummers die hem het voorbije jaar hebben kunnen bekoren.

In die lijst van muzikale toppers wisselen de nieuwste hits en de oudere klassiekers elkaar af. Zo lijst Obama naast de ‘Savage’-remix van Megan Thee Stallion met Beyoncé ook ‘Could You Be Loved’ van Bob Marley & The Wailers en ‘These Arms of Mine’ van Otis Redding op. Ook Childish Gambino, Frank Ocean, Billie Eilish en Bob Dylan konden een plaats op de lijst veroveren

“De afgelopen maanden heb ik samen met mijn familie veel muziek geluisterd. Ik wilde een aantal van mijn favorieten van de zomer delen”, schrijft Obama. “Zoals altijd is het een mix van genres uit verschillende periodes. Ik denk dat er voor iedereen iets tussen zit. Hopelijk geniet je ervan”, sluit hij de lijst af waarop onder andere Stevie Wonder, Nina Simone en Khalid schitteren.

Trump

De liefde van Obama voor muziek is al langer bekend. Zo liet hij verschillende sterren optreden in het Witte Huis en bekroonde hij anderen, zoals Bruce Springsteen, met de Presidential Medal of Freedom.

Trump daarentegen lijkt meer moeite te hebben met de muziekwereld. Zo dreigden The Rolling Stones naar de rechter te stappen nadat de president ongevraagd hun muziek afspeelde tijdens zijn verkiezingscampagne. Ook andere artiesten zoals Rihanna, Pharrell Williams en Adele verboden de president om hun hits te gebruiken.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een foto die is geplaatst door null (@barackobama) op