Hof van beroep en omgeving vrijgegeven na valse bommelding

De omgeving van het hof van beroep in Antwerpen is donderdagnamiddag een tijd afgesloten geweest door de politie, die onderzocht een dreiging tegen het gebouw. Het ging om een valse bommelding.

Het hof van beroep op de Waalsekaai werd ontruimd, net als enkele horecazaken, ook omwonenden moesten van de politie hun woning verlaten en moeten buiten de perimeter wachten. In het gerechtsgebouw waren zo’n zeventig personen aanwezig, de zittingen in het gebouw waren al afgelopen voor de evacuatie.

“Er is een dreiging tegen het hof van beroep”, zei politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “We hebben een ruime perimeter ingesteld en er is een onderzoek opgestart.” Volgens onze informatie kwam een bommelding binnen, de melder wordt opgespoord.

 ©  Patrick De Roo

De politie kwam massaal ter plaatse en zette ook een explosievenhond in. Het hof van beroep wordt grondig doorzocht, een eerste sweeping rond het gebouw leverde geen verdachte zaken op. Nadat ook de doorzoeking van het gebouw zelf niets opleverde werd de omgeving terug vrijgegeven en mochten de omwonenden terug naar huis.

 ©  JaTi

 ©  Patrick De Roo

 ©  Patrick De Roo

 ©  Patrick De Roo

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER