Gregory Van Gansen / Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Gregory Van Gansen / Photo News

Oprichter JBC Jean-Baptiste Claes over beslissing van zijn kinderen: “Ik zou overname failliete merken niet gedaan hebben”

Neen, als oprichter Jean-Baptiste Claes (83) zelf nog aan het roer had gestaan van JBC, had de modegroep de merken CKS, Fred & Ginger en Baker Bridge niet overgenomen. "Kijk naar de cijfers: textiel is een moeilijke business geworden", zegt de man die het kan weten. Al stopte hij op z'n 14de met school en werd hij eerst wielrenner, hij lag met zijn neus voor zaken aan de basis van een familiaal vermogen van 64,5 miljoen euro.

11 reacties

  • Dany Vandevivere

    4 jaar geleden
    Als de overname voorwaarden goed zijn en je kan zo nieuwe klanten aantrekken, kan dit een goede zet zijn. De toekomst zal het uitwijzen. Succes
  • willy zachel

    4 jaar geleden
    Het is nu zéker niet het moment om wat dan ook over te nemen
  • Guido Ceuleers

    4 jaar geleden
    Ik heb van geen één van de drie merken ooit al gehoord.Denk dat JB gelijk heeft dat dit een foute overname is. JBC op zich alleen is toch goed genoeg ?
  • Goessens Johan

    4 jaar geleden
    Idem gedachte groot risico in tijden van corona!
  • Jacques Mertens

    4 jaar geleden
    Zelfstandigen onderscheiden zich van de rest van de bevolking doordat ze risico's durven nemen. Dat levert vaak succes op, maar helaas niet altijd. Om de Belgische mode te laten overleven zullen ze vooral online moeten leren verkopen. Die traditie hebben we nog steeds niet.