rv
Volledig scherm
© rv

Directeur luchtvaartpolitie moet stap opzij zetten na politieoptreden Charleroi

De directeur van de luchtvaartpolitie, Danny Elst, moet ook ontslag nemen nadat de beelden vrijkwamen van de politie-interventie op de luchthaven van Charleroi waarbij de Slovaakse Jozef Chovanec omkwam. Dat bevestigt de federale politie aan VTM Nieuws. “Dit zegt niets over de schuld of onschuld van betrokkene”, meldt de woordvoerster van de federale politie aan Belga. “Het gaat om een voorlopige maatregel, in het belang van de dienst.” Na André Desenfants, de nummer twee van de federale politie, is hij de tweede topofficier die zijn post verlaat.

  1. Nummer 2 van federale politie zet stap opzij naar aanleiding van politieoptreden in Charleroi: “Ik wil weten waarom ik niet op de hoogte was”
    LIVE

    Nummer 2 van federale politie zet stap opzij naar aanleiding van politieop­tre­den in Charleroi: “Ik wil weten waarom ik niet op de hoogte was”

    André Desenfants, de nummer twee van de federale politie, zet tijdelijk een stap opzij omdat hij niet op de hoogte is gebracht van het hardhandige politieoptreden op de luchthaven van Charleroi. Hij neemt de beslissing nadat er woensdag beelden waren opgedoken van het incident uit 2018, waarbij een 38-jarige man uit Slovakije zware verwondingen opliep en overleed. “Ik heb geen fouten gemaakt”, zei Desenfants. “Maar ik weet nog altijd niet waarom ik niet op de hoogte ben geweest van wat er zich daar heeft afgespeeld. Ik moet laten onderzoeken hoe dat komt en ik voel me verhinderd om mijn mandaat nog verder uit te oefenen tijdens dat onderzoek.”
  2. "Ze was dood toen ik thuiskwam. En dan heb ik haar begraven, ja”: de bizarre uitleg van Hans D.
    PREMIUM
    ZAAK ANNIE DE POORTERE
    23

    "Ze was dood toen ik thuiskwam. En dan heb ik haar begraven, ja”: de bizarre uitleg van Hans D.

    De uitleg van Hans D. (78) doet bij de speurders de wenkbrauwen fronsen. Want over wat er 30 jaar geleden in Sint-Martens-Latem met zijn vrouw Annie De Poortere is gebeurd, had hij dit te zeggen: “Ik heb haar begraven, ja. Maar ze was al dood toen ik thuiskwam.” Wat kunnen de speurders hiermee? En kan Hans D. nog wel veroordeeld worden? Advocaat en professor strafrecht Joachim Meese legt uit hoe moeilijk dit onderzoek nog wordt.
    Sint-Martens-Latem