© atv

Opnieuw grote cocaïnevangsten in Antwerpse haven

Antwerpen -

De afgelopen week hebben politie en gerecht een aantal grote cocaïnevangsten gedaan in de Antwerpse haven. Daarbij zijn honderden kilo’s drugs in beslag genomen.

De federale gerechtelijke politie arresteerde donderdagnacht vier verdachten, die mogelijk betrokken zijn bij de grootschalige invoer van verdovende middelen in de haven. De speurders van de FGP Antwerpen hielden een loods in de buurt van Beveren in de gaten, waar mogelijk grote ladingen coke werden opgeslagen en verdeeld, nadat ze waren aangekomen via de haven.

De speurders zagen hoe auto’s af en aan reden, van en naar de loods. De speciale eenheden van de federale politie onderschepte drie keer na elkaar een voertuig, waarin telkens honderden blokken cocaïne bleken te liggen. De politie arresteerde vier verdachten. Drie van hen werden door de onderzoeksrechter aangehouden. Ze verschijnen woensdag voor de raadkamer, zo bevestigt het parket van Antwerpen.

Bij de actie werd in totaal 500 kilo cocaïne onderschept. In het kader van een ander onderzoek arresteerde de politie twee havenarbeiders, een chauffeur van een straddle carrier en een reefer, die betrokken zouden zijn geweest bij de uithaal van 700 tot 800 kilo cocaïne.

(vdaa, sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER