Een groot oranje kruis, het symbool van de actie van #Soundofsilence, sierde de Grote Markt in Mechelen
Volledig scherm
Een groot oranje kruis, het symbool van de actie van #Soundofsilence, sierde de Grote Markt in Mechelen © Soundofsilence

“Burgerzin raakt stilaan op”: cultuursector houdt met Sound of Silence stilteactie in grote steden

Om 12.15 uur was het in verschillende steden even stil op grote pleinen. De cultuursector hield er onder het motto #Soundofsilence een actie om aandacht te vragen voor de sector die het zwaar te verduren kreeg vanwege de coronamaatregelen. De beweging vraagt een duidelijk perspectief en een maximum aantal bezoekers in functie van capaciteit.

11 reacties

  • emiel wouters

    4 jaar geleden
    Ze zouden nu beter hun tijd verspillen met eens een betere en serieuzere job te zoeken. Nu hebben ze de kans. En kom niet af met die 80000 werklozen die er zouden zijn. in Leuven zoeken ze 4000 onkruidtrekkers, maar ja dan moet je u wel veel bukken he. Maar als je aan groene vingers denk, krijg je er misschien plezier in. Dan kan je na je uren in het zwart nog een paar tuinen doen. Ja, geleerd aan de staat (stad) he.
  • Marc Colemont

    4 jaar geleden
    Patrick en Rudi, jullie snappen niets van onze sector. 80000 mensen hoofdzakelijk freelancers hun agenda staat leeg. Natuurlijk zijn die al ander werk aan het zoeken. 3000 bedrijven die hun magazijnen vol staan met event materiaal zonder vooruitzicht of premies. Want onze ‘winkel’ hebben ze niet gesloten. Over welke subsidies heeft U het!?
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Als de markt verandert, zoek ik ander werk.
  • Patrick Vandeputte

    4 jaar geleden
    Misschien moeten ze eens gewoon gaan werken in plaats van te leven van subsidies.
  • Rudy Van Daele

    4 jaar geleden
    Ze hadden beter mee gedaan aan de fruitpluk , dan verdienden ze ook nog iets. Maar nee liever op kosten van de belastingbetaler even. Normaal kunnen ze geen aanspraak maken op werkloosuitkering maar ja, profiteren en geleerde woordengebruiken past in hun cultuur.