PVDA-fractieleider in het Vlaams parlement Jos D’Haese.
Volledig scherm
PVDA-fractieleider in het Vlaams parlement Jos D’Haese. © BELGA

PVDA vraagt ontslag Jan Jambon: “Minister-president is niet meer te vertrouwen”

PVDA vraagt het ontslag van Jan Jambon (N-VA) als Vlaams minister-president naar aanleiding van de zaak-Chovanec. Dat meldt de partij in een persbericht. “Jambon loog over zijn betrokkenheid en verandert voortdurend zijn versie van het verhaal. De minister-president is gewoon niet meer te vertrouwen”, zegt Jos D’Haese, fractievoorzitter in het Vlaams parlement.

12 reacties

  • Etienne Vanhoegaerden

    4 jaar geleden
    Wáár is het parket dit is geen minister werk maar hier hoor je niks van. En vertrouwen moet je verdienen maar geen enkele van jullie is ook niet te vertrouwen dus kijk in de spiegel
  • Kurt Decloedt

    4 jaar geleden
    Ik ben geen PVDA fan, maar indien ik zo'n flagrante leugen op Vlaamse TV zou zeggen en doen alsof mijn neus bloed...per direct ontslag, maar wie ben ik. Stel je voor dat dit een socialistische minister-president was...het kot was te klein voor de rechtse meute. Dus vind ik ook..ontslag voor Jambon omdat hij vlakaf liegt en de verantwoordelijkheid niet neemt maar probeert af te schuiven, zoals altijd.
  • Lisiane RECH

    4 jaar geleden
    De flutpartij gaat het eens komen zeggen, 1/3 minder stemmen maar toch veel noten op hun zang
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Als alle politici ontslag moesten nemen die niet meer te vertrouwen zijn dan zou er niet veel meer overschieten peins ik. Vertrouw alleen uw eigen, dan spring je het verst in het leven.
  • Jos Spriet-Dewaele

    4 jaar geleden
    PVDA een pruts partijtje gaat ook eens iets zeggen voor alle kaarten op tafel liggen. is zelfde als praten voor je aan de beurt bent. Maar als Jambon ontslag moet nemen dan zeker ook Reynders wiens secretariaat net zoals dat van Jambon ingelicht is vanuit het slovaakse consulaat althans volgen de consul zelf.
  1. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    43

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Stad Brussel, Leuven, Gent
  2. Zelfs de dioxinecrisis maakte hem populair. Wie was Henri Renmans die meer dan 340 slagerijen had?
    PREMIUM
    Portret

    Zelfs de dioxinecri­sis maakte hem populair. Wie was Henri Renmans die meer dan 340 slagerijen had?

    Naast elke Aldi een Renmans. Zo slim was Henri Renmans (86) die er sinds 1980 zijn brood en beleg mee verdiende. Dinsdag overleed de oervader van ’s lands bekendste beenhouwerij, die op haar hoogtepunt 349 winkels telde. Hoe kon Renmans uitgroeien tot een begrip en wat heeft die andere supermarkt, Colruyt, daarmee te maken? “Hij heeft altijd veel respect gehad voor de mensen die voor hem werkten”, zegt zoon en huidig CEO Rik Renmans aan HLN.