Kristoff boekte zijn vierde zege in zijn Tour-carrière
Volledig scherm
Kristoff boekte zijn vierde zege in zijn Tour-carrière © Photo News

Kristoff snelt naar geel in chaotische openingsrit vol valpartijen

Tour de FranceAlexander Kristoff heeft de eerste rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen. De Noor van UAE-Team Emirates was in een massasprint sneller dan wereldkampioen Mads Pedersen en de Nederlander Cees Bol. Kristoff mag uiteraard ook de eerste gele trui aantrekken na een chaotische openingsrit vol valpartijen. Wout van Aert, die tijdens de rit zonder erg viel, zat goed geplaatst in de finale, maar besliste uiteindelijk geen risico te nemen. “Ik had te veel schrik.”

9 reacties

  • patrick isenborghs

    4 jaar geleden
    Karel Belmans wuyts is met voorsprong de beste commentator , ok hij praat over kastelen en wijn maar dat nog liever dan eentje die altijd maar italiaanse taalles wilt geven want die kent niks van koers
  • paul vdkerckhove

    4 jaar geleden
    Een vrijbuiter die in een "normale" tour enkel een helper mag zijn kan nu ook zijn kans wagen want niets is zeker of kan vooropgesteld worden . Het is dus best mogelijk dat er meer risico's genomen worden ...
  • Karel Belmans

    4 jaar geleden
    Waarom mag een 70 jarige nog sport commentator zijn, Hij zaagt, zevert over van alles en nog wat...maar volgt de koers niet! Hoe lang nog? Hij denkt werkelijk dat hij de paus van de wielersport is! Michel Wuyts!
  • Marc Talloen

    4 jaar geleden
    Sagan moet uit de tour gezet worden na kopstoot aan Van Aert op 2km a 1.5 km van eind , nadien heeft Van aert zich laten wegzakken
  • Marc Masure

    4 jaar geleden
    Wie weet gaan ze Parijs halen beste Frankie..
  1. Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijkheid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupereren”
    Wuyts & Vlaeminck

    Na de moordende Tour: “Ploegen moeten meer duidelijk­heid geven over welke medicijnen renners krijgen om te recupere­ren”

    De Tour zit erop, maar er is nog veel stof om over na te praten. In de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’ verbazen onze analisten zich over de snelheden en wattages die drie weken lang getrapt zijn. Nog geen 24 uur na een bijna bovenmenselijke prestatie leken de toprenners opnieuw gerecupereerd en klaar voor een nieuwe aanvalregen. “Hoe wordt zo’n lichaam medisch weer klaargestoomd voor de volgende uitdaging?” vraagt wieleranalist Michel Wuyts zich af. “Ploegen en renners zwijgen daarover omdat ze niet meer geconfronteerd willen worden met het verleden.” Luister hierboven naar de volledige aflevering van de HLN-podcast ‘Wuyts & Vlaeminck’.