Het nieuwsanker lachte in werkelijkheid negen jaar geleden met de mediterende zanger Harry Belafonte, niet met Joe Biden.
Volledig scherm
Het nieuwsanker lachte in werkelijkheid negen jaar geleden met de mediterende zanger Harry Belafonte, niet met Joe Biden. © screenshot

Nepvideo met ‘Sleepy Joe Biden’ gaat viraal: presidentskandidaat was helemaal niet ingedommeld tijdens interview

Een fake video met ‘Sleepy Joe Biden’ - de bijnaam die president Trump voor zijn Democratische rivaal bedacht - gaat viraal. In het filmpje lijkt het alsof Joe Biden ingedommeld klaarzit voor een live interview tijdens een ochtendshow op televisie. In werkelijkheid heeft iemand twee bestaande video’s samengevoegd.

17 reacties

  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Andre Van der poorten: Trump krijgt drek over zich heen (van alle media) omdat het nu eenmaal allemaal ranzig is bij Trump. Zelfs Fox news dat zich niet weerhoud leugens te verkondigen ten voordele van de republikeinen vindt dat Trump het vaak te gortig maakt. En dat laatste wil wat zeggen.
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Het maakt niet uit of later uitkomt dat al het materiaal gemanipuleerd is, de suggestie blijft hangen bij de mensen. Dit is zowat de smerigste manier van campagne voeren. Opmerkelijk is ook dat telkens Republikeinen met zulke praktijken komen aanzetten.
  • Sharon Debeul

    4 jaar geleden
    Er is precies niet veel echt Biden materiaal beschikbaar, daarom dat ze het met fake Biden materiaal moeten proberen.
  • Nico Herbots

    4 jaar geleden
    Volgens de Trumpies vallen dit soort gemanipuleerde beelden onder het recht op vrije meningsuiting. Wanneer de tegenpartij hetzelfde zou doen, is het fake news. Als je denkt dat dat al te gek is, moet je de argumenten horen waarmee ze deze stelling verdedigen. Duizelingwekkend. Trump samenhangend? Ik kom in het rusthuis dagelijks dementen tegen die zich duidelijker weten uit de drukken.
  • Stijn Mertens

    4 jaar geleden
    Biden lijkt misschien soms wat afwezig, Dimitri Recko, maar de zinnen die Biden produceert zijn toch nog altijd oneindig veel deftiger dan het gebral dat we altijd van Trump te horen krijgen.