Elisabeth Meuleman, onderwijsspecialiste van Groen.
Volledig scherm
Elisabeth Meuleman, onderwijsspecialiste van Groen. © BELGA

Groen hekelt hiaat in eindtermen: “Weyts draait klok terug”

Oppositiepartij Groen wil dat ook leerlingen uit het beroeps en technisch secundair onderwijs (bso en tso) burgerschap, digitale geletterdheid en ondernemingszin meekrijgen als ze afstuderen. Dat zegt Vlaams parlementslid Elisabeth Meuleman. Volgens Meuleman legt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) met de geplande eindtermen de lat lager voor leerlingen uit arbeidsmarktgerichte richtingen. "Weyts moet nu bijdraaien en het advies van de experten volgen", zegt Meuleman.

16 reacties

  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    De oppositie van Groen wordt met de dag lachwekkender! Hopelijk komen die nooit meer aan het roer, ze blinken echt niet uit in opbouwende realistische voorstellen. Onder de kiesdrempel volgende keer.
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Burgerschapsles. Is dat iets waar deze dame (voor zichzelf) nood aan heeft? Ik heb dat nooit op school gekregen en ook nooit gemist. Wordt er al niet meer dan genoeg gezeverd op school? Is die gebakken lucht wel nodig?
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Burgerschap... nooit geleerd, nooit nodig gehad. Waarom zou men dat op school moeten 'studeren'? Er wordt al zoveel zever verkocht en tijd verspild...
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Er is geen enkele reden waarom leerlingen in het TSO als dommer beschouwd moeten worden zoals Weyts doet en evenmin waarom een TSO opleiding minderwaardig zou moeten zijn aan een ASO opleiding. Het is Weyts die 50 jaar achter loopt op de samenleving.
  • Tamzin Andersen

    4 jaar geleden
    En hoe test je burgerschap en ondernemerszin dan wel ? Typisch Groen : alles afkeuren !