Pedro De Bruyckere.
Volledig scherm
PREMIUM
Pedro De Bruyckere. © Wouter Van Vooren

Pedagoog maakt balans op: “We hebben totaal geen zicht op de staat van ons onderwijs. We varen compleet blind”

We leven in een bijzondere tijd, meent Pedro De Bruyckere. Op de eerste schooldag maakt de pedagoog de balans op van ons onderwijs. “Ouders zijn zich daar niet van bewust, maar nu worden heel wat zaken in een definitieve plooi gelegd.”

14 reacties

  • willem merken

    4 jaar geleden
    Is het de kwantiteit of de kwaliteit die telt?
  • Ludwig VdB

    4 jaar geleden
    Het niveau altijd naar beneden bijstellen om iedereen over de streep te krijgen, de hele slimmen laten stikken en zeker geen kans geven zich te ontwikkelen en dezen die niet kunnen volgen toch doen slagen door down sizing dat is ons onderwijs in het kort samengevat. De eindtermen zijn : iedereen een diploma en dat dit waardeloos en inhoudloos is is niet erg maar ze hebben er toch 1.
  • Jan peeters

    4 jaar geleden
    Men zorgt er voor dat niemand nog een job wilt in het onderwijs, misschien moet deze pedagoog eens even voor de klas gaan staan, dan zou hij anders praten. Bij mijn vriend is een pedagoog 2 jaar geleden als leerkracht beginnen lesgeven, hij is verdwenen omdat hij het niet aankon, de praktijk was toch anders dan theorie. Theorie verkondigen is toch zo makkelijk....Misschien moeten de ouders eerst eens terug beginnen opvoeden dan kunnen leerkrachten terug lesgeven.......
  • Sjonny Martero

    4 jaar geleden
    Dat die pedagogen maar zwijgen. De leraars zijn de specialisten. Pedagogen zorgen alleen voor meer werk dat niets opbrengt en de leerkrachten alleen meer belasten.
  • James Holden

    4 jaar geleden
    Een decennia lange lijst van incompetente onderwijs ministers, dat is de oorzaak van het 'verval' van ons onderwijs. De zware onderwaardering van de leerkrachten helpt ook niet echt.