Gilles Tieberghien van Chiro Aktivo in Wieslbeke ziet ook de Heemfeesten in het water vallen. Het alternatief is de veel minder lucratieve fotozoektocht.
Volledig scherm
PREMIUM
Gilles Tieberghien van Chiro Aktivo in Wieslbeke ziet ook de Heemfeesten in het water vallen. Het alternatief is de veel minder lucratieve fotozoektocht. © Florian Van Eenoo Photo News

Geen mosselsoupers, spaghettifestijnen en barbecues: coronacrisis treft verenigingen in portemonnee

De mosselsouper werd uitgesteld, de spaghettislag afgelast en de barbecue maakte plaats voor een koekjesverkoop: Vlaamse verenigingen en clubs kregen sinds de uitbraak van het coronavirus nauwelijks geld in kas en dat begint pijn te doen. Volgens een enquête van Trooper, een platform dat samenwerkt met merken om zo inkomsten voor verenigingen te genereren, verloren verenigingen gemiddeld bijna de helft van hun werkingsmiddelen.

8 reacties

  • Peter Tijdgad

    4 jaar geleden
    Aankloppen bij onze rijke ministers die hebben degelijk een netto loon die moeten trouwens hun handen niet voor omdraaien om verenigingen te spijzen trouwens ze zijn nog belastingsvrij plus premies dus de zaak is opgelost !
  • Claudine Janssens

    4 jaar geleden
    Er zijn verenigingen die spaghetti saus maken. Er zijn er die drive in doen met warme beenham. Laat de moed niet zakken doe idee en op
  • Els D hondt

    4 jaar geleden
    Meer activiteiten zoeken die minder geld kosten maar waarschijnlijk is dat meer moeite.
  • Patrick Weyers

    4 jaar geleden
    Ze moeten ook niks meer doen want er zijn geen activiteiten. De lokale economie is ook tevreden want ze moeten niet meer sponsoren zodat die verenigingen bij een internetbedrijf in het buitenland hun spullen kunnen kopen.
  • Jurgen Goeman

    4 jaar geleden
    Alle kosten worden door gerekend aan de gewone mensen alsof die geen problemen genoeg hebben door corona Als de clubs winst maakten ervoor gingen de prijzen toch ook niet omlaag
  1. Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”
    PREMIUM

    Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”

    Twee gerenommeerde wetsartsen en een ervaren toxicoloog konden in november vorig jaar geen eensluidende conclusie voorleggen over de doodsoorzaak van Maria Blanco (70), die in juni 2014 in het ziekenhuis overleed. Het parket vordert een celstraf van zes jaar voor verpleegkundige S.R. (43), die de patiënte de foute pijnmedicatie zou toegediend hebben. Maar volgens haar advocaat Bert Partoens stikte Maria in een muntstuk van 20 eurocent dat diep in haar keel zat. In de rechtbank verschenen vandaag enkel ‘gebroken partijen’. “Dat we hier na tien jaar allemaal staan, is een schande voor justitie.”
    Genk, Tongeren
  2. "Ze was dood toen ik thuiskwam. En dan heb ik haar begraven, ja”: de bizarre uitleg van Hans D.
    PREMIUM
    ZAAK ANNIE DE POORTERE
    8

    "Ze was dood toen ik thuiskwam. En dan heb ik haar begraven, ja”: de bizarre uitleg van Hans D.

    De uitleg van Hans D. (78) doet bij de speurders de wenkbrauwen fronsen. Want over wat er 30 jaar geleden in Sint-Martens-Latem met zijn vrouw Annie De Poortere is gebeurd, had hij dit te zeggen: “Ik heb haar begraven, ja. Maar ze was al dood toen ik thuiskwam.” Wat kunnen de speurders hiermee? En kan Hans D. nog wel veroordeeld worden? Advocaat en professor strafrecht Joachim Meese legt uit hoe moeilijk dit onderzoek nog wordt.
    Sint-Martens-Latem