Foto Baert
Volledig scherm
© Foto Baert

“Niet meer van deze tijd”: Nederlandse christendemocraten willen dat betaalde seks strafbaar wordt

Het CDA wil dat prostitutie in Nederland verboden wordt. De christelijke partij schaart zich achter een burgerinitiatief van jongerenbeweging Exxpose, die wil dat betaalde seks strafbaar wordt. Tegen het AD zegt CDA-Kamerlid Anne Kuik dat het nu echt tijd wordt "om een stap verder te gaan".

57 reacties

  • marc maene

    4 jaar geleden
    dan zal het nog verder in de criminaliteit geduwd worden,men zou het beroep beter regulariseren,en toezicht houden op de veiligheid van de werksters en werkers
  • Marko Decandt

    4 jaar geleden
    Denken ze nu echt door het strafbaar te maken, dat het zal verdwijnen? Er bestaan genoeg landen waar het nu ook strafbaar is, daar is geen prostitutie zeker? Je moet het dan gewoon meer in het geniep doen.
  • Lisette Vandeweyer

    4 jaar geleden
    Albert, wat doen dames met sexuele drang? Mannen hebben toch ook een vuistje? Ofwel moet de overheid het legaal organiseren, zodat er geen uitbuiting meer is. Illegaliteit moet meer opgespoord en bestraft worden.
  • Patrick Moorthamer

    4 jaar geleden
    Dat is terug gaan naar af, en precies of die gaan dan stoppen achter de schermen!?
  • Caroline Bex

    4 jaar geleden
    Welke vrouw opent graag haar benen voor 50 euro? Open je ogen en besef dat de meeste prostituees gedwongen worden dit werk te doen. Een vrouw die deze job vrijwillig doet, daar heb ik respect voor, de anderen zijn slachtoffers! Het argument dat de verkrachtingen zouden stijgen is compleet van de pot gerukt. Dus er zouden vrouwen misbruikt mogen worden omdat er anderen dan niet misbruikt worden? En elke hoerenloper is een potentiële verkrachter? Mannen, leer jezelf beheersen, denk ik dan!