BELGA
Volledig scherm
PREMIUM
© BELGA

Kan de formatie dan eindelijk starten? Partijvoorzitters vergaderen pas morgen verder

Als zeven partijen bereid zijn om mee te stappen in een Vivaldi-coalitie, kan de formatie dan eindelijk beginnen? In principe wel, al liggen er nog enkele obstakels op de weg. Daarnet zijn acht (!) partijvoorzitters uiteen gegaan zonder akkoord over abortus of de kernuitstap, een eis die Ecolo blijft herhalen. Morgenvroeg praten ze verder.

59 reacties

  • Ronny Ooijen

    4 jaar geleden
    Anna Pauels, doet u nu een "Jambonneke" en bent u al vergeten welke toegevingen BDW deed als formateur? Die werknemers krijgen overigens al van de Vlaamse regering (N(V)-Blabla, CD&V en OpenVLD) een "cadeau". De afschaffing van de woonbonus. Men duwt hen ook nog de digitale meter en het capaciteitstarief door de strot. Carpe De Vlaming dus. En de bedrijven krijgen nu nog hogere subsidies.
  • An Peeters

    4 jaar geleden
    Diegene de valse spelletjes speelden : Lachaert en co gaan het nu voor het zeggen krijgen. Ik ben bang met hun nota gaat de middenklasse een enorme belastingsdruk krijgen. En de aftrekposten voor de zelfstandigen zullen nog uitgebreider worden. Vergeet wel niet dat er zonder werknemers geen enkel bedrijf groot wordt
  • H. Anckaert

    4 jaar geleden
    Doe maar jongens, de afrekening komt! En het is niet deze van Studio Brussel. Dat de Koning hierin meedoet, wil alleen maar zeggen dat hij ook boter op zijn hoofd heeft!!
  • hannes leo

    4 jaar geleden
    Als alle vliegtuigmotoren uitvallen mogen wij blij zijn dat partijen opstaan schrijft de hoofdredacteur Zij die opstaan hebben een schuld van meer dan 500 miljard nagelaten, lage pensioenen en hoge belastingen, enz. De vier Franstalige partijen met 26,9% en 52 gekozenen en de vier Vlaamse partijen met 30,2% en 41 gekozenen gaan een links beleid roeren daar waar Vlaanderen het land moet rechthouden door ieder jaa 12 miljard euro subsidies op te hoesten! Democratie? Avanti...
  • vanaeken jokke

    4 jaar geleden
    Wie heeft al die aftrekposten ingevoerd Jean Pierre de trado partijen.