Overvolle bussen naar Ieper en Houthulst: sommige leerlingen moeten twee uur wachten.
Volledig scherm
PREMIUM
Overvolle bussen naar Ieper en Houthulst: sommige leerlingen moeten twee uur wachten. © Henk Deleu

Minder passagiers, en toch zitten bussen overvol: “Zo erg dat zelfs de deuren niet meer sloten”

De Lijn vervoerde deze week de helft minder klanten in vergelijking met vorig jaar, maar toch kon de vervoersmaatschappij niet voorkomen dat er ook veel te volle bussen rondreden. “Onze buschauffeurs zijn bang en dat zeggen ze niet vaak”, foeterde vakbond ACV. Wij trokken naar de bushalte in Grotenberge (Zottegem), waar bus 92 naar Aalst eerder deze week zo stampvol zat dat de deuren niet meer wilden sluiten.

20 reacties

  • Roger Rymen

    4 jaar geleden
    Gek Vlaanderen! Bussen van de Lijn overvol en anderzijds meer dan 1000 autocars die bij reisbusbedrijven op stal staan en de chauffeurs ervan werkloos zijn. Dit terwijl die chauffeurs ook nog extra werkloosheidsvergoeding krijgen en hun patrons extra financiële subsidies. Daar waar al deze autocars zouden kunnen ingeschakeld worden om onze kinderen veilig op school te krijgen in plaats van ze ongebruikt in de garage te laten staan.
  • Victor Coekaerts

    4 jaar geleden
    Coekaerts Victor Heb jaren openbaar vervoer genomen. Als werknemer stond je al als haringen op de bus. Tijdens de uren voor schoolkinderen kon je best het openbaar vervoer niet nemen. Wat is er dan verandert met de jaren? Corona of geen Corona, besmet werd je steeds al was het met de griep.
  • Lucien Raes

    4 jaar geleden
    Maar Pukkelpop mocht niet hoor! Geen verkoop van tickets voor een festival, maar busabonnementen verkopen zonder er de bussen voor te voorzien, dat mag wel. Of waarom eigen zakken vullen beter. Da's gewoon oplichting in naam van corona.
  • Tina Colpaert

    4 jaar geleden
    Goed bezig en voor diegene dat voorstellen een volgende bus te nemen je moet ook nog op tijd aankomen of moet je 2 uur op voorhand al vertrekken?
  • Jacques Kenis

    4 jaar geleden
    Veiligheid 0 . Zet meer bussen in waar nodig .