Egbert Lachaert, voorzitter van Open VLD.
Volledig scherm
PREMIUM
Egbert Lachaert, voorzitter van Open VLD. © Photo News

Hoe Egbert Lachaert eindelijk het pad effent voor een regering: “Hij weet hoe hij haantjes moet aanpakken”

Nog maar goed drie maanden voorzitter en Egbert Lachaert (Open Vld) is al goed op weg om een regering op de been te brengen - iets wat nu al 468 dagen vruchteloos is geprobeerd. “Hij is gerespecteerd en andere partijen vertrouwen hem. Maar een flinke scheut populisme is ‘m niet vreemd.” Of hoe een backbencher de liberalen weer smoel geeft.

84 reacties

  • walther truyens

    4 jaar geleden
    De blauwe zijn eigenlijk Franstaligen die Nederlands praten maar in hun hart bij de MR behoren .Als het weverke dat nog niet doorheeft dan is hij nog dommer dan de laatste Keizers van Rome . Het zijn altijd de PS of MR die aan de touwtjes trokken en onze Vlaamse politiekers knikten altijd ja , en daarom hebben we geen pensioen reserves en de rest heeft men goed geprofeteerd van de sociale zekerheid , zeker de dokters .
  • Carolus Vif

    4 jaar geleden
    ik weet ook hoe je haantjesgedrag aanpakt , je moet enkel vragen welk postje wil je
  • Jens van den Broeck

    4 jaar geleden
    Z'n weg in het voorzitterschap bij elkaar gelogen. Open Vld is officieel links. Bah bah.
  • FRANK ANCKAERT

    4 jaar geleden
    deze toekomstige regering vertegenwoordigd NIET de stembus uitslag!!Punt uit.Ik denk dat ze geen lang bestaan zal hebben.
  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Lachaert heeft gewoon geluk dat BDW zo een slechte schaker is. Alhoewel zijn fans dat nooit zullen toegeven. Meester-strateeg Magnette liet zich gewillig omkopen. In de wetenschap dat groenen en liberalen nooit BDW zijn confederaal traject gingen slikken. Om vervolgens sterker zijn sociale eisen in de Vivaldi coalitie te kunnen stellen. Want zelfs BDW aanvaardde die. In overigens de enige coalitie die al van in het begin mogelijk was.