CD&V-voorzitter Joachim Coens bij aankomst op het partijbureau bij CD&V.
Volledig scherm
CD&V-voorzitter Joachim Coens bij aankomst op het partijbureau bij CD&V. © BELGA

Federale formatiegesprekken worden toch voortgezet na misnoegde reactie van CD&V-voorzitter Coens

Preformateurs Egbert Lachaert en Conner Rousseau zaten deze namiddag samen met CD&V-voorzitter Joachim Coens. Die laatste zei deze ochtend bij aankomst op het partijbureau bij CD&V dat het project “op dit moment” onder druk staat. Het geschil werd bijgelegd en de federale formatiegesprekken worden dan toch voortgezet, zo blijkt na een gesprek tussen de twee preformateurs en Coens. Vanavond komen de voorzitters van alle Vivaldi-partijen nog samen.

287 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Welke regering van niet verliezers had je voor ogen, jean donny. VB met ptb/pvda en ecolo/groen. Want dat zijn de enige partijen die wonnen in de verkiezingen. Maar die geraken ook niet aan een meerderheid.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    de regering Vivaldi zal sowieso enkele jaren zoet zijn om het puin op te ruimen dat de NVA heeft achtergelaten. Vrijwel alle beslissingen van de vorige Zweedse regering moeten herzien worden. En dat was nochtans een regering met een ruime vlaamse meerderheid. Geen garantie op succes dat mag duidelijk zijn. Trouwens binnen 10 jaar herinnert men zich allen de wetten die zijn gestemd niet de samenstelling van de regering. Elke kat is goed als ze maar muizen vangt
  • GERARD DE PELECIJN

    4 jaar geleden
    Nooit geweten dat een ploeg die alle doelpunten maakt dan ook nog verliest!
  • marc castermans

    4 jaar geleden
    Weldra begint de soap van Vivaldi, dit wordt televisie om van te smullen. Elke donderdagnamiddag lachen geblazen in het parlement met in de hoofdrol Linda De Win. Ministers als Calvo, Rutten en de vele andere geloofwaardigen komen het vertellen, misschien ook Geubels inschakelen en succes verzekerd.
  • Dick DECOCK

    4 jaar geleden
    Vlamingen worden weer verraden voor ministerpostje zo simpel is het.