©  Photo News

Wout van Aert ontstemd over gevaarlijk parcours: “Het was gewoon niet veilig”

Wout van Aert sprintte dinsdag niet mee in de tiende etappe. “Ik had al veel te veel energie verspild”, sprak de renner van Jumbo-Visma na afloop.

Maarten Delvaux
Bron: BELGA

LEES OOK. Sam Bennett in tranen na ritzege: “Bedankt Patrick”

“Het was echt een enorm stressvolle dag”, aldus Van Aert in de mixed zone na afloop. “Ik heb enorm hard moeten werken en energie verbruiken, dus ik drong niet aan om mee te sprinten. Het was vandaag veel belangrijker om Primoz veilig naar de finish te brengen. Opdracht volbracht, maar dat heeft echt veel krachten gekost.”

De wedstrijd werd vooraf gekwalificeerd als waaieretappe, maar al snel werd duidelijk dat de wind niet helemaal in de juiste richting stond. “Jammer dat de wind niet perfect stond om brokken te maken”, ging hij verder. “De tegenwind blies iets te vaak schuin. Het mocht niet zijn, helaas.”

Al werd de koers wel ontsierd door heel wat valpartijen onderweg. “Vandaag was weer een voorbeeld dat het in toekomst toch beter zou moeten”, eindigde hij. “Het parcours was echt onveilig op veel plaatsen. Maar we moeten als renners ook de hand in eigen boezem steken. Want uiteindelijk, we weten allemaal al maanden hoe het parcours er vandaag zou uitzien en in de toekomst moeten we dan gewoon vroeger in actie schieten om onze veiligheid te garanderen. Je weet dat er wind gaat staan, je weet dat iedereen vooraan wil zitten in deze etappe, het nerveus zal zijn en dan rijden we door enorm veel dorpen met ‘straatmeubilair’. Dat zorgt voor gevaarlijke situaties en het was gewoon niet veilig. Deze streek heeft veel moois te bieden, maar er zijn hier ook genoeg nationale wegen waar ze ons wel veilig kunnen laten koersen.”

 ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen