Direct naar artikelinhoud
Grensoverschrijdend gedrag

Angèle reageert nadat broer Roméo Elvis van aanranding beschuldigd wordt: ‘Pijnlijk om het zo te vernemen’

AngèleBeeld Photo News

Angèle heeft op Instagram gereageerd op de beschuldigingen van aanranding tegen haar broer, muzikant Roméo Elvis. Op sociale media werd de zangeres danig onder druk gezet om zich uit te spreken.

“Op dezelfde manier waarop ik aan de zijde van vrouwen en verwaarloosde minderheden vecht, veroordeel ik de handelingen die tegen mijn principes ingaan”, schrijft Angèle in een Instagram story. “Het is daarenboven nog belangrijker aangezien het om een van mijn naasten gaat, en het is pijnlijk om dat op deze manier te vernemen. Een betere algemene bewustwording en mentaliteitswijziging komt eraan, en is nog steeds nodig, altijd en overal. Dat is alles wat ik wens.”

De druk op Angèle om te reageren, was de afgelopen uren groot geworden. Op sociale media riepen heel wat mensen haar, vaak met de hashtag #balancetonfrere of #balancetonrappeur, op om zich duidelijk uit te spreken over de daden van haar broer. De hashtag verwijst naar ‘Balance ton quoi’, het nummer van Romeo Elvis’ zus Angèle. Daarin haalt ze uit naar seksisten en iedereen die vrouwen niet au sérieux neemt.

Verschillenden twitteraars verwezen ook naar het feit dat de zangeres enkele dagen geleden nog openlijk steun betuigde aan enkele vrouwen die rapper Moha La Squale van seksuele agressie beschuldigen. “Spreek je nu uit over je broer om geloofwaardig te blijven”, schreef iemand, “zoniet zal niemand nog naar jou luisteren als het over geweld tegen vrouwen gaat”.