Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Joel Hoylaerts / Photo News

Goeman (sp.a) wil extra middelen zodat coronafactuur scholen niet bij ouders terechtkomt

Sp.a-fractieleidster in het Vlaams Parlement Hannelore Goeman vreest dat de factuur voor de extra uitgaven van de scholen voor coronamaatregelen doorgeschoven zal worden naar de ouders. "Dat mag echt niet gebeuren: veel ouders hebben het nu al moeilijk om de zware schoolfactuur van september te betalen. Vlaams minister van Onderwijs Weyts moet extra middelen voorzien zodat scholen en ouders niet opdraaien voor de coronafactuur", zegt ze in een reactie op de noodkreet van het katholiek onderwijs.

10 reacties

  • Marcel Willems

    4 jaar geleden
    Degenen die vrezen dat ze meer zullen moeten betalen voor de kinderen die niet van hun zijn,moeten eens de moed hebben om te zeggen waar het geld kan gehaald worden,niet bij de werkende burgers,wel bij de super rijken die hun geld belastingsvrij uit het land brengen ..Zie voorstel van PVDA.Ben geen stemmer van die partij maar wel akkoord met wat ze voorstellen in deze
  • Pierre Dubois

    4 jaar geleden
    En bij wie dan wel? Bij mensen die geen kinderen hebben zeker? Kweken = opdraaien voor de kosten en daarmee basta.
  • Gert Veer

    4 jaar geleden
    Er is nog geen federale regering, zelfs geen akkoord maar de weggeefcultuur van andermans geld door de sossen begint nù al!
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Waarom dient al dat kindergeld, belastingverminderingen en kortingen dan?
  • Marc Van Hoof

    4 jaar geleden
    Het katholiek onderwijs is toch vrij. Waarom dan meer investeren in vrije scholen. Het gemeenschapsonderwijs is van de overheid en zal door de overheid beheerd worden. De vrije scholen hebben gekozen om vrij te zijn.