Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Camera’s die nummerplaten herkennen controleren binnenkort of je je smartphone gebruikt achter het stuur

ANPR-camera’s - camera's voor nummerplaatherkenning - worden momenteel onder andere gebruikt voor trajectcontrole of om de naleving van verkeerscirculatieplannen te controleren. Verkeersinstituut VIAS bereidt een test voor die moet toelaten deze camera’s ook in te schakelen om chauffeurs te betrappen die hun gsm gebruiken achter het stuur. Dat zou voor veel extra boetes zorgen, maar de FOD Justitie maakt zich sterk dat ze dat aankunnen.

45 reacties

  • Jef Claessen

    2 jaar geleden
    Dus als ge aan uw oor krabt en ge passeert zo'n camera, hebt ge prijs 😄
  • JB V

    4 jaar geleden
    De meesten zijn ervan overtuigd dat boetes enkel dienen om de staatskas te spijzen. Toch zie ik al die klagers voorbijscheuren ver boven de toegelaten snelheid, op de smartphone aan het tokkelen, zonder knipperlicht van baanvak of richting veranderen, enzovoort. Goede raad: leer het verkeersreglement en gedraag er je naar, zo bespaar je veel geld en veel miserie voor jezelf en voor je medemens.
  • De Metsler Marc

    4 jaar geleden
    T' zal gaan tijd worden en doen zoals in Nederland 300 euro boete, dan zullen ze het wel leren, @ NOEL CLAES uwe GSM moet verbonden zijn via wifi met U radio en op U stuur hebt ge knoppen om Uwe gsm op te nemen en dan valt U radio automatisch uit en kunde antwoorden en dat is legaal zo werk ik
  • NOEL CLAES

    4 jaar geleden
    Heb je daar een camera voor nodig ? Wat als tegen iemand in de wagen praat en ik gebruik mijn gsm als gps, is dit dan ook telefoneren al rijdend ? Hoe ga je zien als mijn gsm in gebruik is door de camera ? Ik zing graag in de auto ! Dat is dan ook mijn gsm gebruiken denkende dat ik telefoneer ?
  • David Bogaert

    4 jaar geleden
    top idee. Enkel hoelang zal het duren voor het systeem op punt staat... De meeste geplaatse traject controle cameras werken zelfs nog niet eens