De roze diamant is in een ring verwerkt, over de waarde ervan lopen de meningen uiteen: 1,2 miljoen euro volgens de eigenaar en beschuldigde in een witwaszaak, iets meer dan de helft van dat bedrag volgens de expert van het openbaar ministerie.
Volledig scherm
PREMIUM
De roze diamant is in een ring verwerkt, over de waarde ervan lopen de meningen uiteen: 1,2 miljoen euro volgens de eigenaar en beschuldigde in een witwaszaak, iets meer dan de helft van dat bedrag volgens de expert van het openbaar ministerie. © rv

Het mysterie van de roze diamant: gejat door speurders of trekken miljonairs briljant rookgordijn op?

In een strafdossier dat de Antwerpse miljonairs Tony Gram (88), voormalig eigenaar van Kipling en Delsey, en diamant- en wapenhandelaar Serge Muller (62) op celstraffen van respectievelijk 4 en 7 jaar cel voor het witwassen van crimineel geld kan komen te staan, lijkt de hoofdrol weggelegd voor een peperdure roze diamant. Werd die door grijpgrage speurders verwisseld voor een namaakexemplaar? Dat is alvast wat diamantexpert Bruno Melotte beweert. Hij wordt ervan verdacht tussenpersoon te zijn geweest in de witwasoperatie. Hebben speurders de diamant verdonkeremaand of trekken de miljonairs een briljant rookgordijn op?

  1. “Bibliotheek en fitness dicht én we krijgen te weinig te eten”: gedetineerde uit Gentse gevangenis klaagt over gevolgen van staking
    PREMIUM

    “Biblio­theek en fitness dicht én we krijgen te weinig te eten”: gedetineer­de uit Gentse gevangenis klaagt over gevolgen van staking

    Geen bibliotheek, geen fitnessruimte en zelfs te weinig tijd voor een korte wandeling. Volgens een gedetineerde uit de Gentse gevangenis die contact opnam met onze krant is de situatie in de gevangenissen tijdens de stakingen merkbaar verergerd. Zo klaagt hij over het gebrek aan gezond eten, maar evenzeer over ontbrekend perspectief. “Bezoekuur werd voor vandaag afgeschaft. Intiem bezoek van je partner kun je al helemaal vergeten.”
    Antwerpen
  2. Politie in provincie Antwerpen zoekt 500 agenten: “We vissen in dezelfde vijver als bedrijven, dus we moeten ons attractief opstellen”
    PREMIUM

    Politie in provincie Antwerpen zoekt 500 agenten: “We vissen in dezelfde vijver als bedrijven, dus we moeten ons attractief opstellen”

    Er is een tekort aan politiemensen in de provincie Antwerpen, naar schatting zijn er tussen 400 en 500 mensen nodig. Daarom organiseerde de politie met steun van de provincie een jobdag op de Campus Vesta waar toch zo’n 750 geïnteresseerden op intekenden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en minister van Justitie Paul Van Tigchelt kwamen ook even langs. “De krapte op de arbeidsmarkt speelt ook bij de politie. Met een jobdag als deze kan je de vele facetten van de job tonen”, zegt Paul Van Tigchelt.
    Antwerpen