Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld).
Volledig scherm
Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld). © Photo News

Mathias De Clercq vindt dat Open Vld "open beweging" moet worden, mét een nieuwe naam

Als het van Gents burgemeester Mathias De Clercq (Open Vld) afhangt moet zijn partij zich omvormen naar een "open beweging", een beweging met ook een nieuwe naam. Dat zegt De Clercq in een interview in De Zondag. 

204 reacties

  • Marc Baeyens

    4 jaar geleden
    Het politieke spelletje van de liberale familie heeft de enige betrouwbare coalitie de das omgedaan. Lachaert heeft zich laten manipuleren door de tandem Rutten-Bouchez, die ijveren naar een belgicistische staatsstructuur. Met het Vivaldi van OPEN vLD is Vlaanderen terug 20 jaar achteruit, en cD&v doet (voorlopig) mee. Ze gaan voor eigen 'inhoud', maar de boodschap van de Vlaamse kiezer wordt vergeten , laat staan de Vlaamse belangen.
  • jan boden

    4 jaar geleden
    Het enige wat open is bij de liberalen is hun portemonnee. Hun beweging zou ik dan ook GRAAI willen noemen zodat iedere Vlaming weet wat hun idealen zijn.
  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    De tegenstelling links-rechts heeft afgedaan, zeker bij de jonge kiezer die een beweging prefereert, dewelke aan zijn behoeften en wensen voldoet.
  • Jose decuypere

    4 jaar geleden
    Mathias heeft her verstand van zijn opa zeker niet meegekregen.
  • Marc Van den Daele

    4 jaar geleden
    Het gentse orakel heeft gesproken, Gent, de stad waar een politieke moord aan de basis ligt van het huidige door de kiezer afgestrafte maar opnieuw samengeraapte bestuursploeg. De uitzondering in Vlaanderen waar Spa, Ovld en groen nog iets denken te betekenen. Politiek van de achterkamers, corruptie en voordelen van alle aard legio zijn voor een bestuursploeg zonder scrupules. Geachte heer De Clerck, wij zitten niet op u te wachten en uw wansmakelijk idee over politiek te wachten!