Vrijwilligers nemen binnenkant Mercator onder handen: “Nog veel werk aan de winkel”

© dji

© dji

© dji

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

“Oei, er is nog heel wat werk aan de winkel.” De vrijwilligers die de benedendeks van de Mercator helpen opfrissen, waren verrast door wat ze op hun eerste dag te zien kregen. Zij zijn nodig omdat de Vlaamse overheid in te weinig geld had voorzien om ook het interieur onder handen te nemen.

Dominique Jauquet

De renovatie van de Mercator zit in een eindfase. Aan de buitenkant oogt het schip al bijzonder fraai. Het interieur is andere koek. “In deze staat is het schip niet toegankelijk voor het publiek”, concludeerde burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) vorige maand tijdens een werkbezoek. Omdat verschillende delen van het interieur niet opgenomen zijn in het bestek van de Vlaamse overheid lanceerde de vzw Mercator een oproep naar vrijwilligers. Gisteren kwamen de vrijwilligers, een dertigtal, voor het eerst samen.

“Enorm dankbaar”

“We zijn deze mensen enorm dankbaar. Zoals iedereen kan vaststellen, is het een grote klus om de Mercator straks ook aan de binnenkant af te krijgen. Dat we een beroep doen op vrijwilligers is om twee redenen belangrijk. Enerzijds zullen we gebruikmaken van de reserves van de vzw Mercator in plaats van deze opdracht uit te besteden, anderzijds kunnen we zo een nieuwe groep mensen bij de Mercator betrekken”, zegt Vande Lanotte.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen