Beeld ter illustratie. Een onderzoeker aan het werk in het laboratorium van het UMC Amsterdam.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. Een onderzoeker aan het werk in het laboratorium van het UMC Amsterdam. © EPA

Nederlandse onderzoekers: "Tweede besmetting met coronavirus kan binnen jaar"

Mensen die besmet zijn geweest met een coronavirus, kunnen binnen een jaar opnieuw besmet raken met datzelfde virus. Onderzoekers van de Nederlandse instelling Amsterdam UMC hebben ontdekt dat het vaak "alarmerend kort" duurt voordat mensen een tweede keer besmet raken met de coronavirussen die voor de uitbraak van het huidige virus bekend waren. Ze noemen het waarschijnlijk dat voor het 'nieuwe' coronavirus SARS-CoV-2 exact hetzelfde geldt.

4 reacties

  • Gino Denil

    4 jaar geleden
    Er zijn geen vaccins tegen verkoudheden door corona virussen, Luc Verstraelen. Hardnekkig blijven velen het covid-19 virus vergelijken met griepvirussen. Terwijl het helemaal geen griepivirus is. Het gaat overigens over een onderzoek over 4 andere corona virussen. En op basis van dat onderzoek neemt men aan dat er geen reden is waarom het covid-19 virus als een coronavirus anders zou reageren.
  • Yves Banck

    4 jaar geleden
    Aangezien covid pas sinds maart officieel aanwezig is, is dit eens te meer giswerk en bangmakerij.
  • Luc Verstraelen

    4 jaar geleden
    Heeft men het in dit artikel over mensen met of zonder een vaccin tegen die verkoudheden? Toch belangrijk om weten als men stelt dat men snel opnieuw besmet kan geraken met corona. Als het gaat om allemaal mensen met een griepvaccin dan zou men kunnen besluiten dat een vaccin tegen corona ook niet lang zal beschermen.
  • Gert Veer

    4 jaar geleden
    Covid-19 is nog maar 9 maanden geïdentificeerd maar nu al "weten" sommige Nederlandse onderzoekers dat je na 1 jaar kunt herbesmet worden. Nederlanders zijn altijd al hun tijd vér vooruit geweest he. Tenminste dat denken ze toch...