Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) tijdens de voorstelling van het nieuwe streamingsplatform Streamz.
Volledig scherm
Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) tijdens de voorstelling van het nieuwe streamingsplatform Streamz. © BELGA

Benjamin Dalle over samenwerking VRT en Streamz: "Vlaming zal geen twee keer betalen voor de VRT-reeksen"

"De Vlaming zal geen twee keer moeten betalen voor VRT-reeksen. Het kan niet de bedoeling zijn dat VRT-producties enkel nog betalend ter beschikking zouden zijn". Dat heeft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) gezegd in het Vlaams Parlement in antwoord op vragen over de rol van de VRT in het streamingsplatform Streamz. 

7 reacties

  • Gerd Van nieuwenhove

    4 jaar geleden
    Al de programma’s moeten voor gans Belgie beschikbaar zijn ... Niet alleen vrt voor Vlaanderen ! Zxouden ook 3 talig meten zijn ?
  • Joan Lute

    4 jaar geleden
    Wij betalen met plezier 20 euro per maand voor deze streaming service die voor ons gevoel heel veel meer te bieden heeft dan Netflix. Wel vind ik dat de Belgische acteurs een deel van de inkomsten moeten krijgen gezien wij als klant voor hun werk extra betalen. Als je in een bioscoop of pretpark een tweede bezoek brengt betaal je toch ook opnieuw entree dus waarom mag de acteur of artiest dan niet mee genieten van een aanvulling van zijn of haar inkomen ?
  • Emiel Vandeplas

    4 jaar geleden
    Opnieuw radio en tvtaks om enkelen een al gesubsidieerd dividend uit te betalen?
  • Luc Deville

    4 jaar geleden
    Stream heeft de VRT catalogus nodig om (misschien) winstgevend te worden. De kosten voor de de VRT (belastingbetaler) de winst voor DPG Media en Telenet (privé).
  • Peter Lejon

    4 jaar geleden
    Schaf de VRT maar ineens af. Die is nergens meer voor nodig. Genoeg commerciëlen die gratis willen doen waarvoor de belastingbetaler de VRT dik moet betalen.