Benefietavond voor met schulden kampende Robbe De Hert krijgt vorm

© Photo News

Op zaterdag 13 mei vindt in de Arenbergschouwburg in Antwerpen ‘De Nacht van Robbe’ plaats, een benefietavond voor Robbe De Hert. De filmmaker heeft financiële zorgen en krijgt daarom naar eigen zeggen zijn laatste documentaire ‘Hollywood aan de Schelde’ niet afgewerkt.

Tal van muzikanten, acteurs, dichters en andere artiesten hebben de handen in elkaar geslagen om filmmaker Robbe De Hert te helpen om zijn droomproject te realiseren. De organisatie is in handen van regisseur Kris Verdonck, voormalig VUB-directeur Jim van Leemput en Marc Mortier, een assistent van De Hert.

Op de affiche van de benefietavond staan volgens de organisatie al onder meer Stef Kamil Carlens (Zita Swoon), Vitalski, Filip Jordens en Peter Holvoet-Hanssen. Er zullen ook oude, zelden vertoonde films van De Hert te zien zijn zoals ‘De Bom’ en ‘SOS Fonske’, naast een expo met filmaffiches en stills. De opbrengst zal zowel gebruikt worden om het droomproject van De Hert rond te krijgen als om de gevierde regisseur een menswaardig bestaan te bieden. ‘Hollywood aan de Schelde’ moet een documentaire worden over de geschiedenis van de Belgische film. De Hert zou er al 17 uur aan interviewmateriaal voor liggen hebben.

Intussen loopt er parallel een crowdfundactie die al ruim 38.300 euro heeft opgeleverd. Alle praktische informatie staat op www.helprobbe.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen