Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) overlegde voor de regeling met verschillende goede doelen, zoals Kom op tegen Kanker, Gaia en het Rode Kruis.
Volledig scherm
PREMIUM
Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) overlegde voor de regeling met verschillende goede doelen, zoals Kom op tegen Kanker, Gaia en het Rode Kruis. © BELGA

Erfbelasting hervormd: tot 15.000 euro voordelig erven van een vriend, goede doelen erven gratis

Wie een deel van zijn vermogen wil nalaten aan zijn vrienden, zal tot 3.300 euro minder naar de fiscus zien gaan. Dat heeft de Vlaamse regering gisteren beslist. Tenminste, als de persoon in kwestie pas na 1 juli 2021 overlijdt. Goede doelen betalen vanaf dan zelfs helemaal geen erf-of schenkbelasting meer, maar u zal ze niet meer kunnen gebruiken om zelf minder belastingen te betalen. Een overzicht.

67 reacties

  • Gilbert Rodts

    3 jaar geleden
    Onnozelaar .De erfbelasting moet afgeschaft worden tussen de eerste lijn , maar niet tussen vreemden .
  • Jean Lazoore

    3 jaar geleden
    Dat je moet betalen op het huis van het gezin ( van uw moeder en vader ) is een regelrechte schande, trouwens ook op hun spaargeld waar ze al vijf keer op betaald hebben, op hun wedden, pensioen, roerende voorheffingen betaald , successie rechten betaald door vader en moeder in de tijd, enz.......en dan .....NOG eens betalen, wat blijft er op de duur nog over ?
  • Nicole Aerts

    3 jaar geleden
    Wanneer gaat die dievenbelasting ophouden te bestaan. Waar zit Europa om daar eindelijk eens komaf mee te maken. Nergens anders is dit zo door een overheid in stand gehouden. Afschaffen die boel per direkt.
  • Simone Meeuwesen

    3 jaar geleden
    Geen belastingen betalen op kapitaal op erfenis, vele jaren en heel uw leven al belastingen betaalt op inkomen op alles en nog wat.
  • Alfons Hendrickx

    3 jaar geleden
    Hopelijk zijn niet alle ministers met corona bezig ,en word er zeker in deze tijd aan de erfbelasting gewerkt,de staat word rijker van corona doden erg he