Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © thinkstock

Gevangenispersoneel legt werk neer wegens uitblijven akkoord over versoepeling bezoekregels

In de Belgische gevangenissen wordt vandaag vanaf 6 uur 's ochtends gestaakt tegen het uitblijven van een akkoord over de versoepeling van de bezoekregels. De 48 urenstaking wordt gesteund door het gemeenschappelijk vakbondsfront.

  1. PODCAST. Andras Pandy loste zijn gezin op in ontstoppingsmiddel: “Hij is tot zijn laatste dag onzin blijven verkopen”
    De Kroongetuigen

    PODCAST. Andras Pandy loste zijn gezin op in ontstop­pings­mid­del: “Hij is tot zijn laatste dag onzin blijven verkopen”

    Van alle seriemoordenaars uit de Belgische geschiedenis, was Andras Pandy één van de meest raadselachtige. De Hongaarse dominee vermoordde in de jaren 80 samen met zijn dochter Agnes zes familieleden. Nog meer dan door de gruwel van zijn daden staat de man wereldwijd bekend om de manier waarop hij de lichamen liet verdwijnen. Hij loste ze op met het ontstoppingsmiddel Cleanast. Beluister hierboven het hele verhaal in de aflevering van de met een ‘Kastaar!’ bekroonde podcast ‘De Kroongetuigen’.
  2. Vrije vrouwen in beeld: voor deze dames is de wereld hun kantoor “Als vrouw hebben we zoveel kracht in ons, maar daar vertrouwen we niet genoeg op”
    PREMIUM

    Vrije vrouwen in beeld: voor deze dames is de wereld hun kantoor “Als vrouw hebben we zoveel kracht in ons, maar daar vertrouwen we niet genoeg op”

    De wind in je rug, de zon op je snoet en stilte om je heen: voor Marion (57), Armelle (46) en Vicky (30) is het dagelijkse kost. Voor een kantoorjob passen ze liever. Hun roeping ligt in de natuur. Van paardrijden tot peddelen, deze drie dames geven gehoor aan de roep van hun innerlijke, wilde vrouw. “In Mongolië logeerde ik bij adelaarjagers, in een tent bij temperaturen tot -50 °C. Die mensen leven daar zo in eenheid met de natuur dat ons jachtige westerse leven haast niet te begrijpen valt.”