.
Volledig scherm
PREMIUM
. © Getty Images

Vergeet de gezinsbubbel, hier is het referentiecijfer

Vergeet de gezinsbubbel van vijf. Voortaan spreken we over het ‘referentiecijfer’ als het gaat om het aantal toegelaten nauwe contacten. Sinds gisteren mag élke huisgenoot maandelijks met vijf anderen van buiten het gezin dicht fysiek contact hebben. De Veiligheidsraad hoopt dat de regel op deze manier beter door iedereen wordt nageleefd.

3 reacties

  • Peggie Van Audenhove

    4 jaar geleden
    Veiligheidsraad 23 septemeber: "Wij weten het ook niet meer. Doe gewoon uw goesting maar zijt een beetje voorzichtig hé. En was uw handen."
  • Claudia Rosseel

    4 jaar geleden
    Eigenlijk is die terminologische zet van bedriegt den boer. Want in een gezin met 3 studenten mogen die laatsten in theorie nu persoonlijk ook 5 dichte contacten kiezen. Alleen... als er van hen verwacht wordt dat ze in het weekend mee aan tafel schuiven met hun ouders en 5 door hen uitgenodigde gasten, dan liggen hun dichte contacten al vast. Van Ranst hoeft niet verdrietig te zijn. Dit is gewoon oude wijn in nieuwe vaten. De praktijk blijft ongewijzigd.
  • Kirsten Devolder

    4 jaar geleden
    Deze veiligheidsraad ga ik eens overslaan, ik wacht wel op de volgende
  1. Stijn (43) verloor zijn vrouw in auto-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”
    PREMIUM
    34

    Stijn (43) verloor zijn vrouw in au­to-ongeluk, zoon Otis (8) overleefde de crash: “Karla heeft geprobeerd haar kind te redden. Dat is… wat moeders doen”

    Een kind van acht dat bij mama in de auto crasht en zelf de hulpdiensten belt om haar proberen te redden: heldhaftiger kon Otis Kimpe niet zijn. “En al kon zijn mama niet meer gered worden, ik ben zo trots op onze zoon”, zegt papa Stijn, die vorige week afscheid nam van zijn flamboyante, immer goedlachse vrouw Karla Demyttenaere (43). Wij hadden een uitgebreid gesprek met Stijn: “Of wij ons hier doorheen zullen slaan? Ja. Omdat we haar voor altijd meedragen in ons hart.”
    Ieper
  2. Krijgen we vanaf maandag ook bij ons anti-Israël-protesten aan universiteiten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”
    PREMIUM
    43

    Krijgen we vanaf maandag ook bij ons an­ti-Is­raël-protesten aan universi­tei­ten? “Radicale acties zijn nodig, want niemand luistert naar ons”

    In de VS hebben de pro-Palestijnse studentenprotesten al tot geweld geleid, en nu begint het ook in ons land te borrelen. In Leuven ging een student drie dagen lang in hongerstaking, terwijl studenten in Gent en Brussel dreigen universiteitsgebouwen te bezetten als de banden met Israël niet worden verbroken. “We zijn genoodzaakt over te gaan tot radicalere acties”, zegt Siska (23) uit Gent. “Er gaan dingen gebeuren”, zegt ook Johanna uit Brussel. Wat zijn de studenten van plan?
    Stad Brussel, Leuven, Gent