Verkrachter jobstudent Plopsaland riskeert acht jaar celstraf: “Geen straf is lang genoeg voor zijn daden”

© mma

Het Openbaar Ministerie vraagt acht jaar gevangenis voor een man die een jobstudent (17) in Plopsaland verkrachtte. Plopsaland is burgerlijke partij en vraagt een schadevergoeding van 25.000 euro. Voor de ouders van de jongen is er geen straf groot genoeg voor wat de beklaagde aanrichtte.

Mark Maes

Cedric P. (47) uit De Panne wordt ervan beschuldigd de minderjarige, zwakbegaafde jobstudent uit Oostende herhaaldelijk lastig gevallen te hebben, toen ze beiden in het pretpark werkten. Hij betastte en bepotelde de jongen. Uit schrik durfde die niets zeggen aan zijn ouders. De beklaagde dreigde er namelijk mee hen te vermoorden. Ook na de vakantiejob bleef Cedric P. zijn slachtoffer benaderen. Hij kreeg de tiener zelfs zo ver dat hij naar zijn woning kwam. Daar werd de jongen verdoofd en brutaal verkracht.

Volgens het Openbaar Ministerie is de beklaagde een gevaar voor de maatschappij. De procureur nam het hem erg kwalijk dat hij de jongen manipuleerde en dat hij misbruik maakte van de zwakke positie van zijn slachtoffer. Cedric P. zou overigens nog twee andere slachtoffers gemaakt hebben. Hij riskeert nu acht jaar cel voor verkrachting, aanranding en ook nog het verspreiden van kinderporno.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen