Christoph D'Haese (N-VA) en Sophie Wilmès (MR)
Volledig scherm
Christoph D'Haese (N-VA) en Sophie Wilmès (MR) © Photo News

N-VA heeft kritiek op het Nederlands van premier Wilmès: “Uw communicatie is chaos”

In de Kamer hebben verschillende parlementsleden kritiek geuit op de beslissingen en de communicatie van de Nationale Veiligheidsraad. Maar Christoph D’Haese (N-VA), kamerlid en burgemeester van Aalst, heeft het dan weer niet begrepen op de taalfouten die premier Sophie Wilmès (MR) maakt wanneer ze in het Nederlands communiceert.

96 reacties

  • Dirk NUYTS

    4 jaar geleden
    Vooraleer kritiek te hebben op premier Wilmès en haar Nederlandse taalfouten, raad ik iedereen aan -die voldoende Frans spreekt- eens te kijken naar het RTBF nieuws of Mise au Point wanneer een Nederlandstalige minister er Frans spreekt. Meestal is het Frans echt schabouwelijk. De enigen die goed Frans spreken zijn degenen die een Franstalige ouder hebben zoals Theo Francken, wiens moeder een française is uit de hoge Franse bourgeoisie, of Connor Rousseau, die een franstalige vader heeft enz.
  • Alain Denis

    4 jaar geleden
    Alle volkeren ter wereld hebben recht op respect voor hun taal en Premier Wilmès getuigt van respect voor de Vlamingen als ze zich in het Nederlands uitdrukt. Als Premier is dat het minst wat van een politica wordt verwacht. Haar Nederlands is beter dan het Frans van M. De Block of J. Jambon. Wat mevrouw Wilmès doet, zou iedereen moeten doen : toenadering zoeken en water bij zijn wijn doen. Dat is precies wat de NVA en de Heer D'Haese niet willen doen. Het is normaal : ze België willen splitsen.
  • Wilfried De Spiegeleer

    4 jaar geleden
    Hij heeft gelijk, ik erger me er ook aan als je iets doet doe het goed of doe het niet.
  • Freddy van Puymbrouck

    4 jaar geleden
    NVA heeft op alles kritiek, behalve op zichzelf al zijn daar redenen genoeg voor!
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Terecht getuigt dit van een totaal gemis aan respect voor de taalkundige meerderheid.