Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © ANP XTRA

Vivaldi-regering wil minimumpensioen optrekken naar 1.500 euro. Wie heeft er recht op? Wat met zelfstandigen? En wie betaalt?

Zijn er nog zekerheden in de Wetstraat? Toch dat de verhoging van het minimumpensioen tot 1.500 euro - een populaire verkiezingsbelofte - er volgens de onderhandelaars van de Vivaldi- regering wel degelijk zal komen. Een trofee met een prijskaartje van 2 miljard euro per jaar. Al kan dat ook nog een miljardje meer zijn.

263 reacties

  • Robin Borghmans

    4 jaar geleden
    En voer ook een maximum in. Ambtenaren legerofficieren rechters managers etc hebben heel hun leven al genoeg verdiend en gespaard. Zij moeten de pensioenkas dus niet leegmaken. Stop terug geld in zilverfolie en maak brugpensioen vanaf 55 of 58 terug mogelijk. Geef zo werk aan jongeren en schoolverlaters.
  • Angelo ledda

    4 jaar geleden
    Meer afgedragen meer pensioen, minder dan minder pensioen...het is de sociale zekerheid dus eerlijk verdeeld ...daarvoor werd deze in het leven geroepen .
  • Willy Speer

    4 jaar geleden
    Ja ieder zal 1500 € pensioen krijgen maar zal het verschil en nog iets meer moeten terug betalen via de jaarlijkse personen belasting. De regering is geven met de rechterhand en met de linker terug nemen.
  • Koen Wallem

    4 jaar geleden
    Sommigen begrijpen het nog steeds niet en zeker niet de politici. Het is hoeveel en niet hoe lang. Hoeveel men heeft betaald, niet hoe lang men gewerkt heeft welk niet van belang is. Meer afgedragen meer pensioen, minder dan minder pensioen. Hoe lang geen belang.
  • Sonia Van Cauwenbergh

    4 jaar geleden
    Minimumpensioen van €1500 voor wie 40 jaar VOLTIJDS gewerkt heeft ok. Maar iemand met een loopbaan van 1 maand en 39 jaar en 11 maand gelijkgestelde dagen(werkloos) ook €1500? Men mag sociaal zijn, maar erover is erover.