Atlético Madrid legt Luis Suarez voor twee jaar vast: deze keer geen tranen, wel een duim

Luis Suarez heeft vrijdag een contract voor twee seizoenen ondertekend bij Atletico Madrid. De Uruguayaanse aanvaller moest weg bij FC Barcelona.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

LEES OOK. Luis Suarez neemt op persconferentie in tranen afscheid van Barcelona

Suarez speelde sinds 2014 voor de Catalaanse topclub. Hoewel hij nog een contract voor een seizoen had, kreeg de 33-jarige aanvaller van de nieuwe coach Ronald Koeman te horen dat hij kon vertrekken. Atletico, de club van Yannick Carrasco, sprong meteen op de kar en betaalde naar verluidt zo’n zes miljoen euro voor de boezemvriend van Lionel Messi, die gefrustreerd achterblijft in Camp Nou.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Suarez won met Barça dertien prijzen, waaronder de Champions League in 2015, de wereldbeker en vier Spaanse titels. Met 198 doelpunten staat hij derde op de eeuwige topscorerslijst van de club, met Messi als onbetwiste nummer 1 (634 treffers).

Voor hij bij Barcelona belandde, droeg Suarez het shirt van onder meer Liverpool (2011-2014) en Ajax (2007-2011). De Uruguayaan verzamelde al 113 caps en scoorde daarin 59 keer.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer