Twee onderzoekers in het laboratorium van Sinovac, een van de elf Chinese bedrijven die klinische tests mogen uitvoeren met veelbelovende vaccins.
Volledig scherm
Twee onderzoekers in het laboratorium van Sinovac, een van de elf Chinese bedrijven die klinische tests mogen uitvoeren met veelbelovende vaccins. © AFP

‘China test vaccin massaal op werknemers van staatsbedrijven’

In de race om een coronavaccin is China op grote schaal bezig met testen op werknemers van staatsbedrijven en van farmaceutische bedrijven die het vaccin zelf ontwikkelen. Daarvoor wordt een noodprocedure gebruikt. Volgens The New York Times worden mogelijk al honderdduizenden Chinezen versneld getest, buiten de gebruikelijke en trage testprogramma’s om.

4 reacties

  • Christophe Loix

    4 jaar geleden
    Gaan wij kunnen weigeren als Koen Geens het weer in zijn krollen krijgt dan?
  • Victor Coekaerts

    4 jaar geleden
    Let op en lees tussen de regeltjes: nu de zondag in de Zevende dag. Een leuk gesprek waarbij al een hint valt over wie de eerste vaccinatie zou moeten krijgen. Stemmetjes zoals eeRst de jongeren i.p.v. de ouderen die te weinig jaren te doen hebben. Zij die de economie recht houden zouden voorrang moeten hebben. Wat in China gebeurt is wat hier bij sommige al leeft. Het is maar hoe je het interpreteert.
  • Jo Bosman

    4 jaar geleden
    In China is het niet van willen deelnemen, maar van moeten deelnemen. Een keuze hebben ze niet.
  • Dirk Peeters

    4 jaar geleden
    Een mensenleven heeft in China niet veel waarde, dat weten we intussen al.