Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas celebrates after winning the Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom Circuit in Sochi on September 27, 2020. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / POOL / AFP)
Volledig scherm
Mercedes' Finnish driver Valtteri Bottas celebrates after winning the Formula One Russian Grand Prix at the Sochi Autodrom Circuit in Sochi on September 27, 2020. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / POOL / AFP) © AFP

Valtteri Bottas rijdt naar de zege in de GP van Rusland voor Max Verstappen, Hamilton pas derde na tijdstraf

Formule 1De Fin Valtteri Bottas (Mercedes) heeft de Grote Prijs Formule 1 van Rusland gewonnen. Hij haalde het op het circuit van Sochi voor Max Verstappen (Red Bull) en z’n Britse ploegmaat bij Mercedes Lewis Hamilton.

5 reacties

  • Marko Decandt

    4 jaar geleden
    Vond het vreemd dat er geen onderzoek was naar Verstappen voor het afsnijden van de eerste bocht in de eerste ronde. Vooral de manier waarop. Volgens mij kon hij de bocht perfect nemen, maar ging daardoor wel door een paar rijders voorbij gestoken worden. Dus koos hij ervoor om zowat zonder remmen, de bocht af te snijden langs de voorziene paaltjes. Volgens mij had hij daardoor toch wat plaatsen gered hoor. Hij was daardoor dan ook goed gelanceerd om Ricciardo direct voorbij te gaan.
  • Ineke Visser

    4 jaar geleden
    Mijn gevoel zegt dat Lewis soms wat zwaar gestraft wordt om de F1 enigszins interessant te maken.
  • Lucien Mertens

    4 jaar geleden
    Me dunkt dat dhr Hamilton toch wel heel veel noten op z'n zang krijgt.
  • Marc Van Buynder

    4 jaar geleden
    Waarom kreeg Vettel geen tijdstraf toen hij zijn collega uit de bocht reed? En wie reed daar de helft van het decor aan flarden zonder straf? Hij volgde niet de juiste 'vluchtweg'.
  • Anthony Peeters

    4 jaar geleden
    Die opgehemelde Britse talenten zijn toch niet zo goed! Norris bijna altijd 0.2-0.3 trager dan sainz alleen heeft norris al vaker geluk gehad tijdens de race. Russel zijn ploegmaat is volledig nieuw in de F1 en die rijdt dezelfde rondetijden als hem! Ze zeggen altijd Russel toptalent maar dan is latifi dat ook en krijgt veel minder aandacht!