Vlaams minister-president Jan Jambon tijdens de openingszitting van het Vlaams Parlement.
Volledig scherm
Vlaams minister-president Jan Jambon tijdens de openingszitting van het Vlaams Parlement. © BELGA

Jan Jambon legt Septemberverklaring af en kondigt relanceplan van 4,3 miljard euro aan

Maandagnamiddag werd het nieuwe zittingsjaar van het Vlaams Parlement geopend met de Septemberverklaring van de Vlaamse regering. Die verklaring van de regering-Jambon staat voor een belangrijk stuk in het teken van het Vlaamse relancebeleid na corona. De Vlaamse regering zal in het kader van de relance 4,3 miljard euro investeren in de welvaart van Vlaanderen en het welzijn van de Vlamingen. “Dit is meteen het méést ambitieuze investeringsplan dat een Vlaamse Regering ooit in de steigers heeft gezet”, aldus Jambon. De Vlaamse begroting zal volgend jaar nog 2,35 miljard euro in het rood gaan, kondigde Vlaams minister van Financiën en Begroting Matthias Diependaele (N-VA) aan. 

68 reacties

  • Luc Van Bogaert

    4 jaar geleden
    Is de miljardenfactuur van Oosterweel plots verdwenen uit de begroting, Jambon ? Zo is het gemakkelijk een begroting met veel beloften op te stellen.
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Niks mis mee, Benny Raes, en voor Europa perfect OK. Het gaat hier om investeringen die later geld opbrengen. En dus niet in de begroting moeten worden opgenomen.
  • Yves Steenssens

    4 jaar geleden
    Minister Crevits die als minister de volksraadpleging 2009 (60-40%) aan haar laars lapte : nu bouwt men de Oosterweel verkeerd (3,5 miljard) grote energieanalfabete , net als haar mededingers " ons bestel " .
  • Benny Raes

    4 jaar geleden
    Gisteren zei Crevits dat die 4.3 miljard niet opgenomen wordt in de begroting. Ook de 3 miljard van de Oosterweel wordt niet beschouwd als een schuld. Ze maken schulden bij maar ze worden niet aanzien als schulden. Is dat de politieke manier van rekenen? Voor hen geen probleem, de man in de straat zal wel bijspringen.
  • Jean Donny

    4 jaar geleden
    De verarming is al een feit en zal nog stijgen eens we de federale rekening erbij gaan krijgen die grotendeels ook door Vlaanderen zal moeten betaald worden. enkel de armsten en de rijksten zullen buitenschot blijven en zoals steeds zal de steeds krimpende middenklasse moeten bloeden. Via rechtstreekse en onrechtstreekse belastingen en prijsstijgingen.