Brussels Muntpunt Grand Café moet op zoek naar nieuwe uitbater

© BELGA

Het Muntpunt Grand Café heeft tijdelijk zijn deuren gesloten, nadat concessiehouder bvba Kiso Projects eind december vroegtijdig de uitbating heeft stopgezet. Dat meldt Bruzz woensdag. Eerder sloot ook het café van gemeenschapscentrum De Markten de deuren, nadat Kiso Projects de uitbating vroegtijdig had beëindigd.

Het Muntpunt wil het Grand Café zo snel mogelijk heropenen, zodat zijn bezoekers opnieuw gebruik kunnen maken van het café. Tegen februari al hoopt het een nieuwe concessionaris te vinden, bevestigt woordvoerster Eva Drees aan Belga. Er zal nu met de Vlaamse overheid, die eigenaar is van Muntpunt, bekeken worden hoe de aanwervingsprocedure zal verlopen.

Na café De Markten is Muntpunt Grand Café de tweede horecazaak waarvan bvba Kiso Projects de concessie-overeenkomst vroegtijdig stopzet. De bvba zit mogelijk in financieel slechte papieren, want het werd al zes maanden voorlopige opschorting van betaling verleend. Die loopt af in januari.

Het café De Markten heropent pas in de zomer. Het gemeenschapscentrum en de Vlaamse Gemeenschapscommissie beslisten om eerst opfrissings- en herinrichtingswerken uit te voeren aan het café, het sanitair blok en de keuken. De werken gebeuren in april en mei.

(belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen