Maros Sefcovic, vicevoorzitter van de Europese Commissie, zetelt samen met de Britse minister Michael Gove in het joint committee dat toeziet op de correcte toepassing van het brexitakkoord.
Volledig scherm
Maros Sefcovic, vicevoorzitter van de Europese Commissie, zetelt samen met de Britse minister Michael Gove in het joint committee dat toeziet op de correcte toepassing van het brexitakkoord. © REUTERS

Europese Unie zal "niet terugdeinzen" voor juridische stappen tegen Verenigd Koninkrijk

Als het Verenigd Koninkrijk doorzet met zijn controversiële wet waarmee het bepaalde elementen van het brexitakkoord met de voeten kan treden, zal de Europese Unie er "niet voor terugdeinzen" om juridische stappen te ondernemen tegen het VK. Dat heeft Maros Sefcovic, een van de vicevoorzitters van de Europese Commissie, nogmaals gezegd.

6 reacties

  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Nonsens, Jef Denijs. De EU verlaten is nog nooit zo eenvoudig geweest. Je laat aan de andere leden weten dat je uit de unie wil stappen en je houdt je aan de gemaakte afspraken gedurende de transitieperiode en klaar, de uitstap is een feit. Het terugtrekkingsakkoord werd goedgekeurd door het Parlement en getekend door Boris Johnson; en door hem bestempeld als een goed akkoord.
  • Nicole Janice

    4 jaar geleden
    Juridische stappen? En dan ? De Engelsen zitten niet meer in de Eu, wat kan hen dat nog schelen. Desnoods zetten ze een handelspost op met China.
  • Jozef Van Vaerenbergh

    4 jaar geleden
    Het "brexitakkoord" daar moet je met twee voor zijn he. Dat akkoord is eenzijdig door de EU als te nemen of te laten als dictaat naar voor geschoven. Er viel daar over niet te onderhandelen. En waarom zou het VK slechtere voorwaarden moeten aanvaarden dan bvb Canada of andere landen waar de EU handelsakkoorden mee heeft. En welke rechtbank zal dat dan wezen ? Dwaze prietpraat is het en daar zijn de windbuilen van de EU heel goed in.
  • Jacques Mertens

    4 jaar geleden
    Ze zouden beter juridische stappen ondernemen tegen China. Maar dat durven ze niet. Niet vanwege het virus, niet vanwege het afluisterschandaal in Brussel, niet vanwege de namaak of vergif in hun producten. De EU durft niks tegen China.
  • Jef Denijs

    4 jaar geleden
    Je komt er vrij gemakkelijk in, maar je geraakt er nooit meer vanaf. En uiteindelijk heeft de EU een hoge kost en bijna geen toegevoegde waarde, tenzij als economische unie.